Brittiska Jungfruöarna funderar på en avkriminalisering

Publicerad:
Brittiska Jungfruöarna

Medans länder runt om i världen fortsätter att överväga marijuana reformer, är Karibien en region där diskussionen sprider sig snabbt.

Soldränkta nationer såsom Jamaica, Caymanöarna, Antigua, Barbados, och Costa Rica undersöker eller genomför någon form av acceptans för cannabis.

Det senaste tropiska territoriet att ifrågasätta om det är rätt att ge någon ett fängelsestraff för att ha rökt en joint är Brittiska Jungfruöarna (BVI). Idag rapporterade BVI News att premiärministern D. Orlando Smith granskar landets bestraffningslagar för marijuanainnehav.

Under en pressträff frågade man premiärministern om regeringen hade någon avsikt att legalisera eller avkriminalisera cannabis.

”Det är inte ett ämne för diskussion i regeringen vid denna tid, men det är ett ämne för diskussion bland våra medlemmar”, svarade Smith.

Premiärministern fortsatte med att tillägga att det kan komma en tid i framtiden när BVI regeringen kommer att ta itu med dessa punkter, men just nu ska dom bara granska domar.

”Frågan om personer ska kunna bli fängslade bara för att ha rökt en joint, är något som faktiskt diskuteras”, berättade Smith.

I november 2014 fick premiärministern Smith frågan om möjligheten att BVI kunde dra nytta av en marijuanaproduktion. Den gången förklarade han att ytterligare studier måste göras innan något beslut kan fattas.

Taggar Avkriminalisera Cannabisrökning

Källa marijuana.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar