Federala regeringen erkänner att en legalisering inte leder till ökat bruk bland tonåringar

Publicerad:
Cannabisrökning

Den 20 april, när mer amerikaner än någonsin firade rätten att använda cannabis, släppte National District Attorneys Association (NDAA) ett efterlängtat politiskt dokument om marijuana i Amerika.

NDAA, som hittills välkomnat justitieministern Jeff Sessions underliga utspel om cannabis, uppmanade det federala justitiedepartementet att upprätthålla federala droglagar ”konsekvent” över hela landet.

En anledning till att federala lagar behöver upprätthållas är barnen – som också har större tillgång till marijuana än någonsin tidigare, hävdade dem.

”Legalisering av marijuana för påstådda medicinska och personliga ändamål har ökat tillgången för barn”, skrev NDAA. ”Av alla dessa skäl är det mycket viktigt att vi gör allt vi kan för att förhindra tillgången till marijuana för ungdomarna i Amerika. Deras hälsa, säkerhet och välfärd kräver inte mindre”.

För att stödja sitt påstående att en legalisering leder till ökat bruk hos tonåringar, hänvisade NDAA till en rapport från ”Rethinking Access to Marijuana” (RAM).

”Ju större antal marijuanabutiker din stad har, desto mer ungdomar kommer att få tillgång till örten (vanligen från en vuxen), och med mer tillgång kommer användarnivåerna bland ungdomar under 21 år att öka”, enligt en osignerad rapport som publicerades på RAM:s webbplats.

Man kan verkligen tro att det är så, om allt man lyssnade på var källor hos polisen eller vissa politiker.

Det är för närvarande en av de viktigaste punkterna i vad som kanske är landets mest framstående anti-legaliseringsgrupp, Project SAM, vars ledare, tidigare Vita husets medarbetare Kevin Sabet, gav ett tal för ett fortsatt cannabisförbud på ett toppmöte för drogmissbruk den 20 april.

Projekt SAM har de senaste månaderna kritiserat Colorados guvernör John Hickenlooper – som motsatte sig en legalisering från början – för att blunda för dessa viktiga argument.

Hickenlooper upprepar vad statliga offentliga tjänstemän har sagt, med hänvisning till statliga uppgifter som inte visar någon ökning av ungdomars bruk. Det är obekvämt för poliserna och distriktsadvokaterna, men federala folkhälsoansvariga – de personer vars officiella linje är att cannabis är mycket beroendeframkallande och inte har något medicinskt värde – håller med Hickenlooper.

Tidigare i veckan publicerades en rapport av chefen för National Institute of Drug Abuse, Nora Volkow, i JAMA Psychiatry. (NIDA var den organisation som nyligen och tyst uppdaterade sin webbplats för att erkänna det).

Volkow och hennes medförfattare tar upp problemet direkt. Av skäl som blir uppenbara kommer Project SAM sannolikt inte att citera denna rapport.

”Största fokus har legat på användningsnivåer bland ungdomar, eftersom tidigt bruk hos unga har kopplats till ökad risk för missbruk av cannabis och andra droger”, står det i Volkows rapport med titeln ”Medical Marijuana Laws and Cannabis Use”. ”Enligt vår kunskap har man hittills inte kunnat dokumentera en ökning av cannabisbruk hos ungdomar i hela USA eller i de stater som antagit nya marijuanalagar”.

Det här är den federala avdelningen för hälsa som pratar, i termer som inte kan vara tydligare: Hittills finns det inget som tyder på att en legalisering leder till ökat bruk hos tonåringar.

Så varför och hur kan åklagare och politiker komma undan med att säga motsatsen? Möjligen av samma anledning som Donald Trump kallat mexikaner våldtäktsmän – för han kan. Det passar hans berättelse, och han kan komma undan med det.

Liksom med allt annat som är osant eller felaktigt, kommer fakta som det här (förhoppningsvis) snart fram i ljuset.

Taggar Cannabisbruk Donald Trump Jeff Sessions NDAA NIDA Propaganda Tonåringar

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda