Federalt odlad cannabis är av riktigt dålig kvalitet

Publicerad:
Dirtweed

Ingen erfaren cannabisodlare kan med gott samvete vara stolta över den här produkten.

Om du har sett cannabis innan, förlåter vi dig om du inte känner igen det här.

Den skål med vad som ser ut som gräs från gammal gräsklippare, är faktiskt regeringens godkända medicinsk marijuana. Sedan 1960-talet har USA krävt att all cannabis som används för forskning ska införskaffas via regeringen.

Detta är inget skämt! Den cannabis som syns i bilden, är den federalt godkända cannabis som distribueras till Sue Sisley, en forskare som genomför en klinisk studie av cannabis som en potentiell behandling för posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). För att understryka skillnaden mellan regeringens marijuana och medicinsk cannabis som patienter är bekanta med i de flesta stater där det är lagligt, publicerade Washington Post denna jämförelse:

”Inhalering av det skulle vara som att äta ett äpple, inklusive fröna inuti den och den gren äpplet växte på”, berättade professionella cannabis kritikern Jake Browne för Washington Post. ”Folk röker vanligtvis blomman av plantan, men här kan man tydligt se stjälkar och blad i också”.

Spliffa.se har tidigare skrivit om att federal marijuana är täckt av mögel.

PTSD forskaren Sisley, berättade att hon blev besviken när hon först öppnade paketet. ”Det inte ser ut som cannabis. Det luktar inte som cannabis”, sade hon till PBS Newshour, och beskrev innehållet i paketet som ”grön talk”.

Några prover som Sisley gjort innehåller inte den kemiska potens hon hade begärt för studien, sade hon. En strain, till exempel, var tänkt för att innehålla 13% THC. Sisley:s tester visade att det var närmare 8%.

Andra prover var kontaminerade med mögel och jäst med nivåer som överskred normer i stater som tillåter vuxen användning såsom Washington och Colorado.

Cannabisen odlades, som all statligt godkänd cannabis, på en gård vid University of Mississippi, och övervakas av National Institute on Drug Abuse. Och även om det kan vara en skrattretande produkt, är det knappast något att skratta åt.

”För en forskare, är det svårt att bedöma den verkliga effekten av hög potens om du bara har tillgång till produkter av låg kvalitet”, skriver Postens Chris Ingraham och Tauhid Chappell. ”Det är nästan som att undersöka effekterna av whisky genom att ge människor lättöl”.

NIDA har sagt att de planerar att producera ”extra marijuana i år och skörda potent THC material som sannolikt kommer att ligga över 13 procent THC”.

Taggar Cannabisodling Mississippi NIDA PTSD THC

Källa leafly.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda