Borgmästaren säger att polisen inte kommer arrestera cannabisrökare på Trumps invigning

Publicerad:
Röka spliff
BERLIN - AUGUST 07: A man smokes licenced medicinal marijuana prior to participating in the annual Hemp Parade, or "Hanfparade", in support of the legalization of marijuana in Germany on August 7, 2010 in Berlin, Germany. The consumption of cannabis in Germany is legal, though all other aspects, including growing, importing or selling it, are not. However, since the introduction of a new law in 2009, the sale and possession of marijuana for licenced medicinal use is legal. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Men federala tjänstemän kan ha andra planer.

Om hundratals marijuana aktivister tänder en joint under president-valda Donald Trumps installationstal (som är deras plan), är det osannolikt att de kommer att arresteras, enligt en rapport från Associated Press.

Vid en nyligen ny konferens, District of Columbia borgmästare Muriel Bowser sa till reportrar att polisen inte skulle ge mycket uppmärksamhet till de fredliga demonstranter som väljer att skjuta upp lederna under kommande presidentinstallationen . Bowser sa att det ”inte skulle vara vår första prioritet” att arrestera folk för rökning ogräs.

Det avslöjades tidigare i förra veckan att DC Cannabis Coalition (DCMJ), den grupp som ansvarar för att legalisera marijuana i landets huvudstad, planerar att marschera från DuPont Circle till National Mall, där Trump ska sväras in den 20 januari. De kommer sedan att distribuera exakt 4200 joitar till de närvarande.

Enligt dess organisatörer, är det primära syftet med protesten att berätta för nationella ledare att ”det är dags att legalisera cannabis på federal nivå”.

Även om det låter osannolikt att polisen för distriktet kommer att vidta åtgärder mot demonstranter som tänder upp en joint fyra minuter och tjugo sekunder in i Trumps första tal som president, finns det fortfarande en möjlighet att federala tjänstemän kan göra det.

Medan innehav av upp till två uns (27,3 gram) marijuana är helt lagligt i distriktet, är det fortfarande olagligt att inneha det på federal egendom. Det är av denna anledning som arrangörerna för DCMJ vill att deltagarna ska veta att det fortfarande finns en möjlighet att de kan sättas i fängelse.

”Vi kommer att tala om för dem att om de röker på federal egendom, riskerar e ett gripande. Men det är en form av civil olydnad ”, säger Eidinger. ”Jag tycker det är en bra protest. Om någon vill göra det, riskerar de ett gripande, men det är en protest och du vet, National Mall är en plats för protest”.

För övrigt är DCMJ samma grupp som arrangerade det mycket uppmärksammade ”smoke-in” förra året utanför Vita huset. Inga gripanden har rapporterats.

Taggar Aktivism Donald Trump Legalisera cannabis Normalisera

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda