”First Green Bank” är Floridas första som öppnat dörrarna för cannabisindustrin

Publicerad:
First Green Bank

Orlando-baserade First Green Bank ger ny betydelse åt sitt namn genom att erbjuda finansiella tjänster till cannabisföretag. Det verkar vara den första finansiella institutionen i Florida som ska serva statens medicinska cannabisindustri.

Medan de flesta stora amerikanska bankerna har styrt bort cannabisföretag på grund av omfattande regler kring att arbeta med den fortfarande federalt olagliga industrin, har First Green Bank mer än bara en kommersiell koppling till cannabis.

Grundare Ken La Roe prisar medicinsk marijuana för den hjälp hans fru fått efter att ha lidit från en allvarlig cykelkrasch som lämnade henne med traumatiska hjärnskador och en anfallsproblem, enligt Orlando Business Journal.

En vän föreslog medicinsk marijuana. Resultaten var fantastiska. ”Under sex månader kunde hon helt avstå från anfalls-medicinen och sex månader senare botade det helt hennes anfall”, berättade Ken La Roe, Fox 35 Orlando.

La Roe berättade för reportrar att han tror att hans bank är den första i Florida som erbjuder banktjänster till cannabisföretag. Även om vissa stater, som Washington, har utfärdat riktlinjer för hur lokala finansiella organisationer kan arbeta med cannabisindustrin saknar Florida för närvarande riktlinjer för hur bankerna ska kunna göra affärer med apotek.

”Det finns ingen regel eller lag eftersom det är federalt olagligt”, sa La Roe.

Som La Roe förklarade för Orlando Business Journal, kommer First Green Bank faktiskt inte att röra några av kontanterna från apoteken.

”Vi tar inte på kontanterna eller tillåter apotek att deponera dom”, sa La Roe. ”Vi kräver att de använder en bepansrad bilservice som vi har hyrt in för att gå till apoteken”.

Den bepansrade lastbilen hämtar kontanter direkt från apotek, sedan transporteras den till närmaste Federal Reserve plats, förklarade La Roe. First Green Bank spårar även frön till försäljning, eftersom det är bankens ansvar att se till att alla transaktioner är ärliga.

Processen har inte varit lätt. Enligt nyhetsrapporter tog det för La Roe och First Green Bank cirka två år för att genomföra detta system. Idag serverar First Green Bank sex av de sju licenstagarna i Florida.

Hittills har First Green Bank behandlat nästan 30 miljoner dollar i insättningar från cannabisföretag. Det är cirka 6% av bankens 479.38 miljoner dollar i totala insättningar från alla kunder under 2016.

Taggar Apotek Cannabisindustrin Florida Medicinsk marijuana Pengar

Källa leafly.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda