Tyskland kan legalisera cannabis som en del av den nya regeringens koalitionsavtal

Publicerad:
Tyskland

Om allt går vägen skulle den nya överenskommelsen tillåta att cannabis säljs via landets apotek.

En ny överenskommelse om att skapa en koalitionsregering i Tyskland kan leda till legalisering av cannabis i landet, rapporterar cannabisaktivisten Tom Angell.

I landets senaste val valdes kansler Angela Merkel ännu en gång, men hennes parti, Christian Democratic Union (CDU), förlorade platser. Förlusten av platserna betyder att CDU måste skapa en koalitionsregering med andra parter för att styra landet.

Merkel arbetar för närvarande med de gröna och de fria demokraterna (FDP) för att bilda det som kallas ”Jamaica-koalitionen”, uppkallad efter de tre berörda parternas svarta, gula och gröna färger.

Partiets tjänstemän träffades för förhandlingar i torsdags för att diskutera koalitionen, men det ledde bara till oenigheter om klimatförändringar och invandringspolitik. Enligt Reuters planerar Merkel nu att träffa Horst Seehofer, chefen för Christian Social Union, och Christian Lindner, chefen för FDP, samt två medlemmar från det gröna partiet för att rädda alliansen.

De berörda parterna är enligt uppgift oroliga över hur man uppfyller målen för koldioxidutsläpp och huruvida man ska minska antalet tillåtna invandrare i landet.

”Jamaica-koalitionen” kommer förhoppningsvis att få en ytterligare betydelse. När klimatet och invandringsfrågorna är lösta, förväntas koalitionen formalisera ett avtal om cannabispolitiken som skulle göra det möjligt för landets apotek att sälja laglig marijuana.

Fritz Becker, ordförande i tyska apoteksföreningen, sade att apoteken ”är redo att göra det” och förklarade att apoteken skulle ge ”råd om risker och biverkningar, god kundservice och säkerställa kvaliteten på varorna”.

Situationen i Tyskland liknar den i Nya Zeelands, där en politisk överenskommelse också öppnar en potentiell dörr till legalisering. Tidigare i oktober samtyckte landets gröna parti till att stödja Labour Party-chefen Jacinda Ardern som landets nya premiärminister i utbyte mot ett löfte om att hålla en folkomröstning om cannabislegalisering.

Folkomröstningen måste hållas senast 2020 och om den lyckades skulle Nya Zeeland bli det första landet som legaliserar cannabis genom omröstning.

Taggar Apotek Jamaica-koalitionen Legalisera cannabis

Källa merryjane.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda