Marijuanaföretag köper en stad i Kalifornien – planerar cannabisparadis

Publicerad:
Nipton

Bli inte förvånad om det en dag dyker upp en skyllt i en liten stad i Kalifornien med texten ”Välkommen till Nipton: En plats att bli stenad på”.

Hela staden på 48 hektar köptes förra torsdagen av American Green Inc., ett växande företag som fokuserar på teknik till cannabis med säte i Arizona. Den rapporterade prislappen: ca 5 miljoner dollar.

Företaget planerar att göra Nipton till landets ”första energibesparande, cannabisvänliga destination”, säger American Green i ett uttalande.

Nipton ligger nära Nevada-gränsen, ungefär en timmes bilresa från Las Vegas och över tre timmar från Los Angeles. Staden har hotell, stormarknad och skola. Nipton har sina rötter i guld- och silvergruvor tillsammans med rancher för boskap.

Endast cirka 16 personer bor där.

American Green sa att de i första hand kommer att fokusera på att tappa upp cannabis-spetsat vatten i staden. Produktionen av ätbara produkter och cannabisodling kommer inte att ligga långt ifrån American Greens 18-månaders utvecklingstid värd 2,5 miljoner dollar.

Besökare kommer kunna upptäcka mineralbad, husrum, butiker med marijuana och ”en förstklassig ekoturismupplevelse för medvetna cannabisbrukare”.

Cannabis för personligt bruk legaliserades förra året i Kalifornien och Nevada, men är fortfarande olagligt enligt federal lag.

Taggar Cannabisindustrin Kalifornien Nipton

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda