Rekordbeslaget med hasch var på väg till Norrbotten

Publicerad:
Haschbeslag

Ett tillslag av hasch till ett värde av fem miljoner kronor gjordes på E4 i Umeå på tisdagseftermiddagen. Männen transporterade drygt 40 kilo hasch och enligt polisen är en del av narkotikan ämnat för Norrbotten.

Tre män har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott efter beslag av 40 kilo cannabis i en bil söder om Umeå i tisdags. Under några dagar hade polisen bedrivit spaning mot de tre männen men det var när fordonet närmade sig Umeå som polisen slog till.

”Mig veterligen är detta det absolut största haschbeslag som gjorts i vår del av landet. Värdet i slutledet uppgår till minst fem miljoner kronor”, säger Olle Andersson, chef vid grova brott i Umeå, till SVT Nyheter Västerbotten.

Det råder stor sekretess om hur tillslaget gjordes, så här säger chefen för grova brott i Umeå Olle Andersson:

–?Jag kan inte gå in närmare på hur insatsen gjordes. Männen greps i alla fall på en och samma plats och narkotikan var i nära anslutning till dem, så mycket jag kan säga.

Fordonet stoppades vid Röbäcksslätten på Europavägen söder om Umeå i tisdags eftermiddag. Gripandet av männen som är 27, 41 och 47 år gick lugnt till, spikmatta användes av polisen för att undvika en biljakt. Den 27-årige mannen bor i Umeå medan 41-åringen kommer från en ort utanför Stockholm. Den 47-årige mannen saknar adress i Sverige.

Den stora mängden hasch gör att polisen misstänker att partiet inte bara var tänkt att försäljas i Umeå. Ett gram hasch kostar, i Norr- och Västerbotten cirka 100 till 150 kronor. Inköpsvärden när det handlar om en så här stor mängd ligger på cirka 30 till 40 kronor per gram.

”Det är vanligt att cannabis blir dyrare ju längre norrut man kommer”, säger Olle Andersson.

Männen som greps är misstänkta för grovt narkotikabrott. gränsen för grovt narkotikabrott vad gäller hasch ligger på fem kilo. Döms männen för de brott de misstänks för väntar mångåriga fängelsestraff.

Taggar Hasch Norrbotten Polisen Smuggling Umeå

Källa svt.se

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda