Irland kan bli nästa land att legalisera medicinsk marijuana

Publicerad:
Irland

Irland är på god väg mot att legalisera medicinsk cannabis.

I Irland har Gino Kenny skickat in ett förslag om lagstiftning för att legalisera medicinsk cannabis. Lagförslaget förväntas passera genom Dáil, Irlands främsta hus och undre kammare, som även omfattar Irlands president.

Han har fått stöd från bland annat socialdemokraterna, miljöpartiet, hans kolleger i Anti-Austerity Alliance, och lagstiftningen förväntas backas upp av ett antal andra framstående representanter i landet. Det finns ett brett stöd för förslaget, från ca 90 Teachta Dála (TD) i underhuset och den gröna ön förväntar sig en positiv grön framtid.

Förslaget syftar till att legalisera och reglera cannabisprodukter för personer som lider allvarliga sjukdomar såsom cancer, multipel skleros och fibromyalgi, liksom personer som lever med kronisk smärta.

Gino Kenny sade att om godkänt skulle det ge läkare befogenhet att besluta om sina patienter skulle ha nytta av läkemedlet, rapporterade RTÉ.

Hälsovårdsministern Simon Harris, förväntas föreslå en liknande lagstiftning. Tjänstemannen verkar angelägen om att stifta lagar till förmån för medicinsk cannabis men det politiska systemet i Irland tvingar honom att invänta ord från det styrande organet för hälsa som kallas Health Products Regulatory Authority. Enligt Irish Times, måste det styrande organet rapportera tillbaka i slutet av januari.

Lyckligtvis har förespråkarna för den föreslagna åtgärden beslutat att skjuta upp frågan till den officiella rapporten är klar. Lagförslaget kommer att omfatta åtgärder för att tillåta patienter att få medicinsk cannabis på ett säkert och lagligt sätt.

Propositionen kommer också att etablera en tillsynsmyndighet för cannabis som kommer att ansvara för försäljning, marknadsföring och marijuana i landet. ”Ett forskningsinstitut för cannabis, som skulle genomföra och publicera cannabisrelaterad forskning, har också föreslagits”, enligt Irish Times.

Förslaget förväntas passera och hamnar i Oireachtas hälsokommitté som ska undersöka, och förändringar är naturligtvis att vänta. Huruvida Irlands lagstiftare kommer att kämpa för att nuvarande styrande organ ska övervaka medicinsk cannabis eller inte är fortfarande oklart.

”Under lagen Misuse of Drugs of Drugs Act från 1977 till 2016, är cannabis föremål för stränga kontroller. En läkare kan dock ordinera cannabisprodukter för begränsade omständigheter om tillstånd beviljas av ministern för hälsa”, men alla tecken pekar mot ett positivt resultat för valresultatet.

Taggar Cancer Fibromyalgi Kronisk smärta Medicinsk marijuana Multipel skleros

Källa merryjane.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda