Justin Trudeaus fars kontakter hjälpte hans bror att hantera åtal om innehav

Publicerad:
Justin Trudeau

Efter legaliseringen kommer Trudeau att introducera en ”process” för att ”göra saker mer rättvist” för dem med cannabisdomar.

Premiärministern Justin Trudeau säger att när hans bror Michel gjort sig skyldig till ett cannabisbrott gjorde hans pappas resurser, juridiska nätverk och förbindelser så att domen kunde ”försvinna”. Så nu kommer Trudeau att introducera en ”process” för att hjälpa andra kanadensare med cannabis- relaterade brott efter att cannabis blir lagligt.

Trudeau gjorde kommentarerna på ett rådhus för Vice Media, när premiärministern fick frågan av en i publiken som hade blivit straffad för cannabisinnehav vad Trudeau skulle säga till någon i hans ståndpunkt.

Premiärministern besvarade frågan genom att berätta historien om hur hans bror hade varit med om en hemsk bilolycka när han körde tillbaka till Ontario från västkusten.

När polisen anlände till scenen hittade de ett par jointar i vraket och åtalade Michel med innehav av marijuana.

”När han kom hem från Montreal, sa min pappa. Okej, oroa dig inte för det. Han kontaktade sina vänner, och fick den bästa möjliga advokaten som var mycket säker på att han skulle kunna göra att dessa åtalspunkter försvann”, säger Trudeau.

”Vi kunde göra det för att vi hade resurser, min pappa hade ett par kontakter, så vi var övertygade om att min lillebror inte skulle behöva straffas med ett kriminalregister resten av livet”.

”Kanada ska vara rättvist för alla”, sade Trudeau.

På frågan om vad han skulle göra för att hjälpa människor som för närvarande har marijuana-relaterade domar, sade Trudeau att han skulle starta en process där man försöker se hur man kan göra saker mer rättvist.

”Under tiden är vårt fokus på att ändra lagstiftningen för att fixa det som är trasigt, ett system som skadar kanadensare som du, och då ska vi vidta åtgärder för att se vad vi kan göra för de personer som har kriminalregister för någonting som är inte längre är kriminellt”.

Trudeau avfärdade tanken på att avkriminalisera marijuana innan cannabis blir lagligt, för att han sade att marknaden för cannabis för närvarande kontrolleras av brottslingar, och att göra deras handlingar lagliga skulle inte göra något för att begränsa och kontrollera distributionen och vinsten från marijuana.

Frågan om avkriminalisering är en som har drivits av federala NDP, som har pressat Trudeau att erbjuda hjälp till kanadensare som får kriminalregister för något som snart kommer att vara lagligt.

Taggar Justin Trudeau Polisen

Källa cbc.ca

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda