Berlin ska testa kontrollerad distribution av cannabis för vuxna

Publicerad:
Tysk flagga

Berlin är på väg att åtminstone halvt legalisera marijuana efter att en partiöverskridande rörelse enats om ett banbrytande pilotprojektet.

Socialdemokraterna, De gröna och Vänsterpartiet i huvudstaden har kommit överens om ett ”kontrollerad distribution av cannabis för vuxna” projekt.

Cannabisinnehav är olagligt i Tyskland, men personer som ertappas med mindre än 15 gram åtalas oftast inte.

Olika tyska tidningar citerade politikern Benedikt Lux, samma dag som Donald Trumps USA-valseger, som sa att ”ett vetenskapligt pilotprojekt för kontrollerad leverans av cannabis” planerades.

Berlins Friedrichshain-Kreuzberg distrikt har tidigare försökt att legalisera kontrollerad cannabishandel, men har hindrats av det federala institutet för kontroll av narkotika och medicintekniska produkter.

Staden är en av 16 delstater i Tyskland med befogenhet att införa sina egna lagar.

Projektet kommer lagom efter legaliseringen av cannabis i Nevada, Kalifornien, Maine och Massachusetts, som godkändes den 8 november, och gör att personer över 21 år kan ha upp till ett uns av marijuana och odla upp till sex plantor för personligt bruk.

”Lagen har beslutats på federal nivå, men det handlar om ett lokalt försök om att försöka göra saker annorlunda”, säger Max Plenert från tyska Hemp Association.

”Detta är ett pilotprojekt med gränser. Det är ett försök att föra diskussionen om hur det skulle kunna vara annorlunda”.

”Det kommer inte att ha en massiv inverkan på marknaden för läkemedel som helhet. Men som med andra pilotprojekt om narkotika, är det en chans att visa politiker och pressen att det är någon big deal. Och det kan kickstarta större förändringar”.

Taggar Berlin Cannabishandel Legalisera cannabis

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda