Berlin ska testa kontrollerad distribution av cannabis för vuxna

Publicerad:
Tysk flagga

Berlin är på väg att åtminstone halvt legalisera marijuana efter att en partiöverskridande rörelse enats om ett banbrytande pilotprojektet.

Socialdemokraterna, De gröna och Vänsterpartiet i huvudstaden har kommit överens om ett ”kontrollerad distribution av cannabis för vuxna” projekt.

Cannabisinnehav är olagligt i Tyskland, men personer som ertappas med mindre än 15 gram åtalas oftast inte.

Olika tyska tidningar citerade politikern Benedikt Lux, samma dag som Donald Trumps USA-valseger, som sa att ”ett vetenskapligt pilotprojekt för kontrollerad leverans av cannabis” planerades.

Berlins Friedrichshain-Kreuzberg distrikt har tidigare försökt att legalisera kontrollerad cannabishandel, men har hindrats av det federala institutet för kontroll av narkotika och medicintekniska produkter.

Staden är en av 16 delstater i Tyskland med befogenhet att införa sina egna lagar.

Projektet kommer lagom efter legaliseringen av cannabis i Nevada, Kalifornien, Maine och Massachusetts, som godkändes den 8 november, och gör att personer över 21 år kan ha upp till ett uns av marijuana och odla upp till sex plantor för personligt bruk.

”Lagen har beslutats på federal nivå, men det handlar om ett lokalt försök om att försöka göra saker annorlunda”, säger Max Plenert från tyska Hemp Association.

”Detta är ett pilotprojekt med gränser. Det är ett försök att föra diskussionen om hur det skulle kunna vara annorlunda”.

”Det kommer inte att ha en massiv inverkan på marknaden för läkemedel som helhet. Men som med andra pilotprojekt om narkotika, är det en chans att visa politiker och pressen att det är någon big deal. Och det kan kickstarta större förändringar”.

Berlin Cannabishandel Legalisera cannabis

Källa:

Washington säljer nästan mer cannabis än alkohol

Cannabishandeln i Washington har nästan gått om sprit försäljningen. Vid årets andra kvartal, nådde marijuana försäljningen en topp på 212.000.000 dollar i jämfört med 249.000.000 dollar...

Är Apple på väg att utveckla en Vape-penna?

Är Apple på väg in i cannabisindustrin, det kan man fråga sig om man råkat komma över deras ansökan till amerikanska patentverket för en "sublimator/vaporizer"? Apple hänvisar till sitt...

Cannabisklubbar godkändes av senaten i Colorado

Senaten i Colorado godkände på torsdagen, det första lagförslag i landet, att tillåta speciella cannabisklubbar. Men guvernören John Hickenlooper har sagt att han kommer att lägga in sitt veto...