Tyska parlamentsledamöter röstar för att legalisera cannabis för medicinska ändamål

Publicerad:
Tysk flagga

Underhuset i parlamentet godkänner en lag som tillåter personer med kroniska och allvarliga sjukdomar att få marijuana på recept.

Tysklands underhuset i parlamentet har antagit en lag som legaliserar användning av cannabis för medicinska ändamål.

Personer med allvarliga sjukdomar, såsom multipel skleros och kronisk smärta, eller brist på aptit och illamående, kan erbjudas marijuana enligt lagen.

Patienterna kommer bara att ha rätt att bli behandlad med cannabis ”i mycket begränsade undantagsfall”, och de kommer inte att få att odla sin egen cannabis.

Hälsominister, Hermann Grohe, sa: ”De som är allvarligt sjuka och behov av att få bästa möjliga behandling, måste ha en sjukförsäkring som betalar för cannabis som läkemedel till dem som är kroniskt sjuka, om de inte kan behandlas effektivt på något annat sätt”.

En anställd kvinna på hälsoministeriet har sagt att cannabis bara skulle användas som en sista utväg. Hon sade att en vetenskaplig studie samtidigt skulle genomföras för att bedöma effekterna av cannabis i sådana fall.

Hittills har patienter endast haft tillgång till cannabis för medicinska ändamål genom ett särskilt tillstånd, vilket gör processen komplicerad. Nu kommer de att kunna få ett recept från sin läkare och en återbetalning för den initiala kostnaden från sin sjukförsäkring, sade hon.

Lagen kommer sannolikt att träda i kraft i mars efter att överhuset i parlamentet gått igenom detaljerna.

Fram till statligt övervakade cannabisodlingar startart upp i Tyskland kommer cannabis att importeras.

Andra europeiska länder som tillåter att cannabis användas för medicinska ändamål är bland annat Italien och Tjeckien.

Taggar Kronisk smärta Legalisera cannabis Medicinsk marijuana Multipel skleros

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda