Konsumenter av cannabis identifierar sig gärna som oberoende väljare

Publicerad:
Röstbox

Amerikaner som använder cannabis eller bara gillar plantan tenderar att identifiera sig som politiskt oberoende istället för att identifiera sig som en demokrat eller en republikan, enligt resultaten av en undersökning.

Bland de som svarat, definierade 46 procent sig själva som politiskt oberoende. Av denna grupp anser över 90 procent att marijuana politiken är bland de viktigaste valfrågorna, och mer än 75 procent sade att de är mer motiverade att vara med och rösta i detta val på grund av cannabis omröstningarna.

Väljarna i nio stater kommer på valdagen att rösta på statliga lagförslag med åtgärder som syftar till att legalisera antingen medicinsk användning eller privat bruk för vuxna.

Cannalytics och dess partner, däribland NORML, gav ett 51-punkters frågeformulär till över 5800 personer för att mäta deras åsikter om cannabispolitik, men också deras eget marijuanabruk. Dom som var med i undersökningen var typiskt välutbildade, de flesta rökte inte tobak, och 53 procent sade att de skulle konsumera mindre alkohol om cannabis legaliserades för vuxna.

Forskning Legalisera cannabis

Källa:

Katalonien legaliserar cannabis

Spaniens nordöstra region Katalonien och särskilt dess stad Barcelona har under de senaste åren börjat tävla med Nederländerna och Amsterdam som ett europeiskt resmål för cannabis....

Hur kommer Trump hantera cannabis?

Trump har i det förflutna sagt att detta är en statlig fråga, men också påpekat det faktum att stater måste följa rådande federala regler. Ända sedan valresultatet denna månad, känner...