Lagförslag i Vermont om att legalisera cannabis 2017

Publicerad:
Vermont

Den nyligen föreslagna lagen skulle eliminera straff för innehav och tillåta odling hemma.

Även om Vermont varit känd som en av de mer progressiva staterna på östkusten, har delstaten som Bernie Sanders varit ledamot för, hamnat efter när det gäller legalisering för personligt bruk. Nu när grannstaterna Maine och Massachusetts röstat för att legalisera i november förra året, kommer Vermonts lagstiftare ompröva idén om personligt cannabisbruk senare i år.

I onsdags introduceras ett nytt lagförslag i Vermont som skulle tillåta vuxna i staten att ha upp till 2 uns (54,6 gram) av marijuana utan påföljd, vilket eliminerar civila böter. Åtgärden med titeln H. 170, skulle också tillåta invånarna att odla upp till två mogna växter och sju småplantor på sin privata egendom.

Lagförslaget kommer från tre medlemmar av House Judiciary Committee leadership, inklusive Maxine Grad, Chip Conquest, och Tom Burditt. Medan Grad och Conquest varit inriktade på att ge invånarna möjligheten att lagligt odla sin egen cannabis, ser deras republikanska motsvarighet till det nya lagförslaget som en möjlighet för skattebetalarna att spara pengar.

”Folk ropar hela tiden i delstaten Vermont för att få ut icke-våldsamma personer ur fängelset. Denna legalisering är en liten del som kommer att göra det lättare. I det långa loppet kommer vi att spara pengar för rättsväsendet och i korrigeringar”, sa Burditt.

Förslaget är mycket mer restriktiv än de lagförslaget som ratades av staten förra året, vilket skulle ha skapat en cannabishandel som liknar den i Colorado. H. 170 erbjuder staten en stor möjlighet att eliminera kriminella och civila böter för marijuanainnehav.

Enligt den nuvarande lagen i Vermont, innebär innehav av upp till ett uns av cannabis civila böter på upp till 200 dollar, medan 1 till 2 uns skulle kunna leda till sex månader i fängelse. I början av året, benådade guvernör Peter Shumlin hundratals invånare som dömts för marijuana-relaterade brott.

Förutom det nya lagförslaget i Vermont, finns det också ett särskild förslag i senaten som skulle expandera statens program för medicinsk marijuana. Vermonts juridiska kommitté väntas hålla utfrågningar om förslaget nästa vecka. Även om H. 170 inte skulle utgöra det mest progressiva alternativet för legalisering, är lagförslaget ändå ett litet steg i rätt riktning för Vermont.

Taggar Cannabisodling Legalisera cannabis Vermont

Källa merryjane.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda