Chelsea Clinton tror att marijuana dödar människor

Publicerad:
Chelsea Clinton

Chelsea Clinton som tidigare har jobbat för Vita huset tror marijuana kan ha vissa terapeutiska fördelar, men hon tror också att örten dödar människor i stater som har legaliserat.

Under sitt senaste framträdande vid Youngstown State University, på uppdrag av sin mor, demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton – berättade hon för några studenter att ”vi har massor av bevis för att cannabis är effektiv vid behandling av epilepsi och stimulerar aptit hos de som genomgår cytostatikabehandling”. Men hon fortsatte sedan med att säga att det fortfarande finns några offentliga hälsoproblem i samband med konsumtionen av cannabis på grund av de senaste dödsfallen i Colorado.

Vi har också bevis nu från Colorado, där några av de människor som tar marijuana för dessa ändamål bor, att det fanns komplikationer kopplade till dödsfall med andra läkemedel som de tagit, sade hon.

Även om det inte finns några dokumenterade bevis för att marijuana någonsin har bidragit till något dödsfall för en enda människa i dom tusentals år som cannabis använts av civilisationer över hela världen, sprider gärna motståndarna osann propaganda för att övertyga den vanliga medborgaren att effekterna av cannabis kan vara både förödande och dödliga. Men detta är första gången vi hört att marijuana potentiellt kan interagera med andra läkemedel och orsaka dödsfall bland människor.

En nyligen publicerad artikel från InhaleMD konstaterar att medan det kan finnas vissa mindre interaktioner vid intag av cannabis i kombination med andra läkemedel och mat, finns det inget som tyder på att dessa typer av blandningar kan leda till döden.

”Cannabis är inte känd för att producera några dödliga interaktioner med andra ämnen, inklusive livsmedel och drycker”, enligt artikeln. ”I själva verket, om man jämför med naturliga och syntetiska droger, är cannabis exceptionellt mild, med negativa effekter typiskt begränsat till: ångest, muntorrhet, ökad törst och halsont”.

Artikeln som var författad av Dr. Jordan Tishler, en expert på området av cannabis som medicin, fortsätter med att förklara att även om marijuana ”inte är fysiskt skadligt” när det blandas med alkohol, antidepressiva medel, antihistaminer eller muskelavslappnande medel kan berusnings effekterna ofta förstärkas vilket ger användaren känslan av att vara mer berusad eller i ett djupare tillstånd av avslappning.

Men det verkar inte som någon har dött som en direkt följd av att blanda marijuana med andra droger, som Clinton tycks ha formulerat det i sitt tal under helgen.

Att använda marijuana i kombination med andra ämnen är ”betydligt säkrare än att blanda de flesta andra typer av mediciner”, fortsätter artikeln.

Chelsea Clinton passade dock på att upprepa sin mors ställningstagande på staternas rättigheter och strävan efter mer medicinsk marijuana forskning. Men återigen tycktes hennes kommentarer, antyda att marijuana kan vara vad den federala regeringen hävdar, en farlig drog.

”Vi behöver bara så mycket mer data än vad vi har så att människor som kan dra nytta har möjlighet att göra det och de som kan vara i fara skyddas”, sade Clinton. ”Så absolut stödjer min mamma starkt behovet av en mer noggrann studie och sedan utsätta den för FDA-godkännande, granskning och slutligen reglering, som vi gör med allt annat som kan ha ett medicinskt ändamål”.

Hillary Clinton har sagt under större delen av sin kampanj att hon planerar att ta bort cannabis från schema I (samma klass som heroin) om hon väljs till president i november.

Taggar Colorado Desinformation Hillary Clinton Propaganda

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda