Företaget bakom CBD-baserat läkemedel går framåt trots Trump

Publicerad:
Epidiolex

Efter de senaste politiska händelserna i USA och Storbritannien (dvs Trumps val och Brexit), meddelade Londonbaserade GW Pharmaceuticals på måndagen att de drabbats av intäktsfall på 62 procent för 2016. Men det vände snabbt för dom.

GW:s aktier hoppade 5,5 procent den första dagen av den nya handelsveckan, precis efter att bolaget meddelade positiva resultat för ett av deras flaggskepp, läkemedlet Epidiolex. Detta cannabinoid-baserade läkemedlet behandlar två av de mest svårbehandlade formerna av epilepsi, i synnerhet hos barn: Dravets syndrom och Lennox-Gastaut syndrom.

”Vi förbereder oss för en kommersiell lansering och ser fram emot möjligheten att göra detta viktiga nya läkemedel tillgängligt för patienter så fort som möjligt” skriver Justin Glover, GW:s verkställande direktör, på bolagets hemsida.

”Vårt mål är att ge barn och deras familjer, som lider av dessa mycket svårbehandlade former av epilepsi, ett välbehövligt nytt alternativ så snabbt som möjligt”, fortsatte Glover.

Orrin Devinsky vid New York University Langone Medical Center’s Comprehensive Epilepsy Center och ansvarig forskare för en studie om Dravets syndrom, sade att Epidiolex minskar kramper för Dravets patienter.

”Epilepsi samfundet har ivrigt väntat på presentationen av denna högkvalitativa vetenskapliga data från Epidiolex programmet vid American Epilepsy Society”, förklarade Devinsky. ”Mina kolleger och jag är ser ljust på framtida utsikter för att förskriva en lämplig standardiserad och testad formulering av cannabidiol”.

Om Epidiolex får ett FDA godkännande, skulle DEA behöva klassa om cannabis för att läkemedlet ska kunna förskrivas till patienter i USA.

GW Pharmaceuticals spekulerade också i sin årsrapport, att resultatet från amerikanska presidentvalet negativt kan påverka deras framtid när det gäller utrikeshandeln, lagar som reglerar godkännande och import av cannabis medicin.

Dravets syndrom är en sällsynt och livslång form av epilepsi som börjar under första levnadsåret i ett annars övrigt frisk spädbarn och kännetecknas av täta och/eller långvariga kramper. Lennox-Gastaut syndrom är en typ av epilepsi med flera olika typer av anfall, särskilt tonic och atonic anfall. Orsaken till Lennox-Gastaut är okänd hos 1 av 4 barn.

Med all den spänning som genereras av den senaste tidens positiva resultat av Epidiolex försöker vårdpersonal och familjer till barn med Dravets och Lennox-Gastaut syndrom vara optimistiska.

”Investerare är verkligen glada över att stödja ett företag med en sådan övertygande produkt”, sade Glover. ”Det är ett nytt hopp för dessa barn som kan ha hundratals anfall per dag. Detta är verkligt och det är meningsfullt”.

Taggar CBD Donald Trump Dravets syndrom Epidiolex FDA GW Pharmaceuticals Lennox-Gastaut syndrom

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda