Aqua-stjärnan redo för fängelse – hjälper sin mamma med medicinsk cannabisolja

Publicerad:
Søren Rasted
Velgørenhedsreception på Toldboden i København hvor ambassadørerne gør opmærksom på arbejdet for Nelson Mandela og salget af det populære armbånd som er blevet fremstillet i frihedskæmperens navn, og hvor overskuddet går til HIV- og AIDS-bekæmpelse. -

Søren Rasted kommer inte sluta hjälpa sin mamma med medicinsk cannabisolja.

I ett nytt uttalande på Instagram förklarar sångaren tydligt hur långt han är villig att gå och avslöjar att han inte är rädd för en möjlig resa bakom galler.

”WTF? År 2017 fängslar vi fortfarande personer i Danmark för att sälja medicinsk cannabisolja. Ni kan hämta mig också.. För jag kommer fortsätta så länge jag kan hjälpa min mamma och andra med smärta och sjukdomar, med en naturlig produkt – utan biverkningar”, skriver Rasted på Instagram.

Och allt tyder på att han inte är ensam i kampen för en mjukare politik i samband med användningen av medicinsk cannabisolja.

1 855 har gillat hans uttalande, som är en kommentar till ett domstolsbeslut i Holbæk, där 46-årige Claus ’Moffe’ Nielsen har dömts till ett och ett halvt år i fängelse för försäljning av cannabisolja.

Flera kommentarer på hans Instagramprofil pekar på att det kan uppfattas som en paradox att alkohol och annan medicin kan användas fritt, medan cannabisbrukare lever farligt i jämförelse med att upptäckas och straffas av staten.

Från och med den första januari 2018 startas ett nytt pilotprojekt i Danmark, där läkare kommer att kunna förskriva medicinsk cannabis.

Efter en partiöverskridande överenskommelse har man har kommit överens om ett nytt pilotprojekt i Danmark. Målet är bland annat att patienter som idag medicinerar sig med illegala droger, i framtiden kan behandlas lagligt och under kontrollerade former.

Enligt pilotprojektet kan patienter med vissa tillstånd och sjukdomar behandlas med medicinsk cannabis som föreskrivs av en läkare.

Detta gör det möjligt för vissa av de patienter som självmedicinerar med olagliga produkter att få ett lagligt alternativ, och användningen kan ske i en säkrare miljö, enligt hälsoministeriet.

Föreningen ”Cannabis Denmark”, som inkluderar Ritt Bjerregaard och Søs Egelind, är kritisk till planen, som de tycker är för begränsad, eftersom endast 1,5000 personer tillåts ingå i systemet.

Senast ändrad:

Taggar Cannabisolja Medicinsk marijuana Pilotprojekt

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda