Studie visar att cannabisrökare har mer sex än resten av befolkningen

Publicerad:
Sex

Ju mer de röker, desto mer sex har de, visar studien från Stanford University School of Medicine, gjord på mer än 50 000 amerikaner i åldern 25 till 45.

Folk som röker cannabis har 20 procent mer sex än resten av oss, säger forskare.

Cannabisrökare är kända för sina avslappade attityder och det har föreslagits att deras cannabisrökning gör dem värdelösa i sängen.

Men i stället för att vara ointresserade av sex och inte kunna utföra samlag, fann en ny studie att frekvent marijuanarökning inte minskar den sexuella lusten eller sexuell förmåga.

Faktum är att de hade mer sex, med minst ett extra samlag på fyra veckor mer än de som inte röker cannabis.

Och ju mer de röker desto mer sex har de, visar studien från Stanford University School of Medicine, gjord på mer än 50 000 amerikaner i åldern 25 till 45.

Dr Michael Eisenberg, professor i urologi, sade: ”Frekvent marijuanabruk verkar inte försvåra sexuell motivation eller prestanda”.

”Om något är det förknippat med ökad samlagsfrekvens”.

Och resultaten var ihållande för alla samhällsklasser.

”Den övergripande trenden vi såg kunde tillämpas på människor av båda könen och alla raser, åldrar, utbildningsnivåer, inkomstgrupper och religioner, varje hälsotillstånd, vare sig de var gifta eller ensamstående, oavsett om de hade barn eller inte.

”Marijuanabruk är mycket vanligt, men storskalig användning och association med sexuell frekvens har inte studerats mycket på ett vetenskapligt sätt”.

Han berättade också att trenden med att oftare ha sex var kvar även efter att ha använt andra droger, till exempel kokain eller alkohol.

Men Eisenberg varnade för att studien inte skulle misstolkas som ett bevisat samband och sade: ”Studien säger inte att om du röker mer marijuana, får du mer sex”.

Studien var den första av sitt slag att undersöka sambandet mellan marijuanabruk och samlagsfrekvens på befolkningsnivå i USA.

Det beräknas att 20 miljoner amerikaner röker marijuana och medans fler stater legaliserar kommer antalet öka.

Men dess påverkan på sexlivet förblir omtvistat.

Å ena sidan sägs det orsaka minskad spermieantal hos män som röker örten.

Å andra sidan visar experiment som bedrivs på djur och människor att marijuana stimulerar aktivitet i hjärnregioner som är involverade i sexuell upphetsning och aktivitet.

Taggar Cannabisbruk Samlag

Källa mirror.co.uk

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda