Enormt överflöd av marijuana i Kalifornien oroar odlare

Publicerad:
Cannabis bud

Ny siffror visar att odlarna idag producerar åtta gånger mer än vad konsumenterna efterfrågar.

Observatörer från Kaliforniens nya potentiella miljardindustri varnar för att odlarna slår på för stort. Men hur mycket är för mycket?

Även om ett överskott skulle innebära billigare cannabis för konsumenter, hotar det också att driva odlarna in på den svarta marknaden.

”Odlarna skulle behöva skala ner, men det kommer bli en smärtsam process”, sa Hezekiah Allen, vd för California Growers Association, under en paneldiskussion i Sacramento.

”Som en konsekvens av det digra utbudet får odlare på den svarta marknaden exportera deras produkter till andra stater, vilket är olagligt enligt federala regler”, sa Hezekiah Allen till Los Angeles Times.

Och med nya statliga föreskrifter på väg, kommer odlarna inte att ha ett lagligt alternativ att bli av med all den överflödiga grödan. Som en del av de nya reglerna kommer Kalifornien officiellt att förbjuda exportering av drogen från och med 1 januari 2018 – den första dagen invånare lagligen kan köpa örten för personligt bruk. Enligt Allen kommer producenterna tvingas att skära ner storleken på sina odlingar dramatiskt.

Enligt federal lag är det redan olagligt för Kaliforniens odlare att exportera cannabis (även till platser som verkligen behöver, som Nevada), men de nya reglerna blir striktare på statsnivå. Men odlare har exporterat sin produkt illegalt i åratal och Allen oroar sig för att det nuvarande överskottet kommer att driva fler människor till den svarta marknaden.

”För tillfället är vårt mål att få folk till den reglerade marknaden, så många som möjligt”, sade Lori Ajax, som är chef för statens Bureau of Medical Cannabis Regulation, till LA Times. ”[Men] det finns vissa människor som aldrig kommer in i den reglerade marknaden”.

Statens leverantörer måste bli kreativa för att komma på vad man ska göra med alla extra buds. Cannabis och dess biprodukter är bra för allt från att göra smycken till utfodring av fåglar – och i värsta fall kan odlare alltid bara ge bort örten i utbyte mot en städning av staden.

Taggar Cannabismarknad Cannabisodling Kalifornien Marijuanaindustrin

Källa vice.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda