Nevadas guvernör förklarar ”Nödläge” för snart slutsåld marijuana

Publicerad:
Bud på cash

Butikerna kanske bara har tillräckligt med marijuana för att klara sig ett par dagar till.

Nevadas cannabisbutiker har sålt så mycket marijuana sedan lanseringen av statens tidiga försäljningsstart den 1 juli att produkten faktiskt är på väg att ta slut. Denna oväntade brist på cannabis har tvingat guvernören Brian Sandoval att utfärda en ”nödsituation”, enligt en ny rapport från Reno Gazette-Journal.

Förra fredagen undertecknade guvernören nödföreskrifter från avdelningen för beskattning, vilket ska leda till att fler distributörer arbetar med att försöka avhjälpa statens otrevliga utarmning av marijuanamarknaden.

Endast cirka 50 butiker har fått tillstånd att tillfälligt sälja cannabis för personligt bruk medan staten utarbetar frågor om lagstiftningen för den fullständigt lagliga marknaden som ska inledas 2018. Men på grund av en juridisk motgång som ger statens alkoholförsäljare ensamrätt till distributionen av cannabis, kan ingen av butikerna lagligt fylla på sina egna hyllor.

Faktum är att staten, som en följd av att saken har fastnat i domstol, ännu inte har utfärdat en enda licens som tillåter sprithandeln att transportera marijuana till butikerna. Nevada väntar nu på att statens högsta domstol ska ge situationen ett lyckligt slut.

Med rapporter som uppskattar att butiker genererat upp till 3 miljoner dollar inom de första fyra dagarna av tidig cannabisförsäljning är det lätt att se hur situationen har lett till ett underskott i tillgängligheten på marknaden.

”På grund av rapporter om vuxenbrukets marijuanaförsäljning som redan överskrider branschens förväntningar på statens 47 licensierade marijuanabutiker och att många butiker får slut på lager, måste avdelningen omedelbart ta itu med bristen på distributörer. Vissa verksamheter rapporterar att behovet av leverans inom de närmaste dagarna är akut, berättade Stephanie Klapstein, en talesman för skatteavdelningen, i Gazette-Journal.

Oförmågan att omedelbart kunna fylla på hyllorna kan ge ett antal problem för cannabisindustrin, det är heller inte bra för statsbudgeten.

”Företagare i denna bransch har investerat hundratals miljoner dollar för att bygga anläggningar över hela staten. De har anställt och utbildat ytterligare tusentals anställda för att möta marknadens krav. Om inte problemet med distributörslicens löser sig snabbt kan oförmågan att leverera produkten till butiker snart leda till att många av dessa människor förlorar sina jobb och kommer att leda till att denna snabbt växande marknad stannar upp. Ett stopp på denna marknad leder till ett hål i statens skolbudget”, sade avdelningen i ett uttalande.

Men även om nödföreskrifterna drivs igenom, är det fortfarande risk för att det blir ont om cannabis under sommarmånaderna, eftersom många odlingsanläggningar står i mitten av en växtcykel. Det är också troligt att butikerna kommer att sälja slut vissa strains långt innan odlingsproducenterna har nya produkter redo för distribution.

Taggar Cannabismarknad Marijuanaförsäljning Nevada

Källa merryjane.com

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda