2028 hålls OS för första gången med laglig cannabis tillgänglig

Publicerad:
Olympiska spelen

Los Angeles har enligt uppgift nått en överenskommelse som kommer att leda OS 2028 till södra Kalifornien. Även om det blir tredje gången som OS hålls i Los Angeles, är det den första gången någonsin som olympiska spelen hålls inom en laglig cannabismarknad.

Los Angeles var sist värd för olympiska spelen 1984, mer än ett decennium innan väljarna hjälpte Kalifornien bli den första amerikanska staten att legalisera medicinsk marijuana. Staden var också värd för 1932-spelen som hölls under alkoholförbudets dagar.

Medan tjänstemännen i Los Angeles har arbetat hårt för att få 2024-spelen till staden, nåddes ett avtal med olympiska ledare om att ge Los Angeles Summer Games under 2028 istället, rapporterar Los Angeles Times.

Det är ännu inte klart hur en värd för OS i en laglig cannabisjurisdiktion kan påverka idrottare eller allmänheten. Cannabis är lagligt för vuxna över 21 år i Kalifornien, men vissa deltagande länder har fortfarande hårda straff för innehav eller användning.

Länder som Saudiarabien och Iran är starkt emot cannabis och andra ämnen. I Saudiarabien kan man exempelvis fängslas för att inneha cannabis i landet – eller avrättas för att ha distribuerat större kvantiteter. Vissa asiatiska länder hotar också med dödsstraff för narkotikabruk.

Under OS 1996, som hölls i Atlanta, ägde inte alla evenemang rum i Georgien. Anläggningar i Tennessee, Alabama och Florida användes också. Om 2028-spelen också hålls i närliggande regioner, kan cannabiskonsumenter fortfarande andas ut – Nevada, landets senaste lagliga marknad för cannabis, ligger precis intill.

Taggar Cannabismarknad Los Angeles Olympiska spelen

Källa leafly.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda