Kentucky kommer att diskutera en legalisering 2017

Publicerad:
Kentucky

Kentucky kommer snart att diskutera om att legalisera marijuana på ett sätt som gör att en mängd olika cannabisprodukter kan köpas på liknande sätt som öl.

Den demokratiske senatorn Perry Clark marscherade upp för trappan till State Capitol i Frankfort förra veckan och lämnade i förväg in en del av en lagstiftning som syftar till att upprätta en beskattad och reglerad cannabismarknad.

Förslaget som lämnades in kallas BR408, och stjäl ett kapitel från ett antal framgångsrika legala marknader över hela den amerikanska nationen genom att tillåta vuxna över 21 år att bära upp till ett uns (27,3 gram) av marijuana och odla upp till fem plantor hemma för privat konsumtion.

Denna lagstiftning skulle föra Kentucky närmare de åtta staterna, från Kalifornien till Maine, som har gjort marijuana helt lagligt i ett försök att förhindra meningslösa fängslanden och blåsa nytt liv i samhällen som lider av en stillastående ekonomi.

Förslaget skulle minska den svarta marknaden genom att skapa ett system för cannabis som skulle odlas och säljs över hela staten i olika butiker. Förslaget skulle också eliminera de påföljder som är associerade med innehav av marijuana.

Som det ser ut nu kan någon som grips med upp till åtta uns cannabis i staten straffas med en kriminell förseelse, som levereras med ett straff på upp till 45 dagar i fängelse och böter upp till 250 dollar.

Clark skickade in en liknande åtgärd med titeln ”Cannabis Freedom Act” under föregående session, misstaget var att förslaget försökte blanda ihop begreppet privat och medicinskt bruk. Lagstiftaren har valt en annan väg för 2017, genom att skicka in ett separat förslag om privat bruk av marijuana och en annan avsedd för att legalisera medicinska ändamål (BR409).

Förslaget som syftar till att legalisera privat bruk av marijuana kan få det svårt att godkännas nästa år, men det finns en stor möjlighet att det medicinska förslaget (Cannabis Compassion Act of 2017) skulle kunna ha en chans.

Under sommaren har en rad möten ägt rum i Kentucky om medicinsk marijuana, enligt en rapport från Louisville Public Media.

Och även den republikanska guvernören Matt Bevin har tidigare sagt att han skulle stödja ett medicinsk marijuana program som tillät örten att ”föreskrivas som alla andra receptbelagda läkemedel”.

Det ska bli intressant att se hur väl lagstiftaren från Kentucky hanterar ämnet om en marijuana reform 2017. Vi bör veta i februari huruvida någon av Clarks förslag gått igenom eller om frågan kommer att lämnas olöst för ytterligare ett år.

Taggar Cannabismarknad Kentucky Legalisera cannabis

Källa hightimes.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda