Damian Marley investerar i marijuana

Publicerad:
Damian Marley

Damian Marley har investerat i ett företag som heter Ocean Grown Extrakt. Tillsammans bygger dom om ett nerlagt fängelse i Kalifornien till en produktionsanläggning för medicinsk marijuana.

Bolaget som beskriver sig själva så här, ”Ocean Grown Extrakt producerar cannabis koncentrat med samma integritet och känsla för detaljer som vi odlar våra prisbelönta blommor. Vi odlar vår cannabis under lokala bestämmelser fri från bekämpningsmedel, mögel eller andra föroreningar”.

Som en del av deras gemensamma företag Marley bygger dom om ett nerlagt fängelse i staden Coalinga, Kalifornien till en produktionsanläggning för medicinsk marijuana, som Ocean Grown använder för att kunna sälja som grossist till apotek. Marleys initiala intresse föddes ur hans förkärlek för Ocean, men omfattningen och uppgifterna om satsningen kom efter att de två började arbeta tillsammans.

”En hel del av dessa saker har utvecklats sedan jag blev engagerad. Mitt första engagemang var verkligen baserat på örten och att veta att vi kunde göra affärer tillsammans”, säger han.

I hans musikaliska liv, har Marley haft två topp 10 album och vunnit flera Grammy Awards, vilket leder till en hel del möjligheter att låna ut sitt namn till olika företag. Han har också några kriterier som klagar på hur han bestämmer vilka produkter som stödjas.

”En hel del saker är mycket viktiga för mig – såsom produktens integritet, något som jag personligen själv skulle använda; och något som jag inte har något emot att ungdomar deltar i, är att en stor sak för mig; jag vill också att mina barn ska se tillbaka och vara stolt över mig och inte tänka att jag sålde min själ för att tjäna lite pengar”, säger han.

Marley som har öppnat ett stort apotek i Colorado vid Mile High Stadium, hoppas på att kunna öppna mer ställen så småningom. Han säger också att ”är det någonstans du kan öppna ett apotek, så definitivt här i Kalifornien”.

Som en vanerökare han är entusiastisk över det sätt som lagarna om marijuana öppnar upp sig, med örten nu helt laglig i Oregon, Colorado, Washington och Alaska. Kalifornien ska nu också rösta om att legalisera marijuana i kommande val.

”Det jag gillar mest med utvecklingen, är det faktum att vi är fria”, säger han. ”Du kommer till Kalifornien, du får din licens, du är fri, du är inte en brottsling för att du röker en ört. Det är en av de enda sakerna med brottsbekämpningen som jag personligen skulle ha ett problem med genom åren, eftersom jag verkligen gillar örten. Så förutom alla andra stora fördelar jag är mest glad över att jag nu kan röka örten och inte ses som en brottsling. Det är verkligen en stor sak för mig”.

Det finns fortfarande för många fördommar om marijuana. Och det finns en chans att den som blir vald som nästa president kommer att bli hårdare med legaliseringen. Men det finns inte några tvivel om att marijuana är en blomstrande verksamhet, med ArcView Group som redovisar att försäljningen av marijuana har ökat från 5,4 till 6,7 miljarder dollar detta år och med en beräknad omsättning på 21,8 miljarder dollar år 2020. Marley är optimistisk om att rörelsen kommer att gå framåt.

”Vi kommer att vara i händerna på vem som blir nästa president. Men jag tycker att det som hänt med staternas ekonomin och så vidare, talar för sig själv”, säger han. ”Vad som hänt under de senaste åtta åren har utbildat en hel del människor. Det är ett framsteg för mig, vi har lärt oss så mycket och vunnit över fler människor”.

Taggar Cannabisindustrin Cannabisodling Damian Marley Kalifornien

Källa forbes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda