Mexikansk kartell smugglade hundratals kilo cannabis till Minnesota i nya Ford Fusion

Publicerad:
Bildäck

Tre av Fordarna hade redan köpts av Enterprise Car Rentals och skickades till flygplatsen med 20-25 kg marijuana i reservdäcken.

Brottsbekämpande tjänstemän i Minnesota har upptäckt över 500 kg marijuana som skickades med helt nya Ford Fusions. Marijuanan blev tydligen packat på bilfabriken i Mexiko, där bilarna sattes ihop, och skickades till USA av El Chapos Sinaloa-kartellen.

Enligt Alpha News har Ford Fusions packade med 20-25 kg marijuana dykt upp på järnvägsverk och bilhandlare runt om i Minnesota.

I februari gick två bilar som var fabriksnya från Ford-fabriken i Hermosillo, Senora, Mexiko, genom normala inspektioner på en lastplats för lastbilar i St. Paul, Minnesota när anställda upptäckte klossar av marijuana i Fusions reservdäck.

Man hittade ca 35 kg cannabis i de två bilarna och misstänker att örten sannolikt placerades där av kartellmedlemmar förklädda som Ford-anställda. Cannabisen skulle förmodligen ha hämtats när de korsade gränsen till USA, men det verkar som om någon verkligen misslyckats med den delen av jobbet.

Men innan inspektörerna kunde slappna av insåg de att dom två bilarna som de hade upptäckt var dom sista av en last på 15 Fordar, varav 13 redan hade distribuerats till återförsäljare och biluthyrningsplatser runt om i staten.

En av dessa bilar hade redan köpts av en 87-årig man i Rochester, Minnesota, och tre av bilarna hade skickats till Minneapolis / St. Paul International Airport för att hyras ut.

Under en månads tid kunde myndigheterna återhämta bilarna innan någon lycklig resenär hittade den dolda skatten, och de fann 18-27 kg marijuana i varje bil.

En Rochester-polis var villig att erkänna att detta inte är första gången detta har hänt, och det kommer inte vara den sista.

”Jag fick veta av SPPD att detta är ganska vanligt”, sade Rochester-polisen John Sherwin till Alpha News, ”Droger kommer ofta till USA med importerade konsumtionsvaror”.

Så nästa gång du flyger in till Minnesota State Fair eller en resa till Mall of America, se då till att hyra en Ford Fusion och se absolut till att du kontrollerar reservdäcket – det skulle kunna betala för din resa, och några fler.

Taggar Ford Minnesota Rochester Smuggling Tullen

Källa merryjane.com

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda