Man som avtjänar livstid för marijuana talar ut

Publicerad:
Bakom galler

Vid 70 år, hade John Knock stora förhoppningar om att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas benådningar.

Dagar efter att John Knock fick veta att hans ansökan om benådning hade nekats – vilket innebär att han måste fortsätta avtjäna två livstidsstraff plus 20 år för ett icke-våldsamt cannabis brott – fastnade han för en berättelse på radiokanalen NPR.

”Det var någon på radion som pratade om hur de skulle hantera marijuanabutiker i Pennsylvania, och här avtjänar jag ett livstidsstraff för marijuana”, berättade John för Civilized från det federala fängelset i Pennsylvania där han för närvarande tillbringar sin tid.

John, en förstagångsförbrytare utan tidigare historia av våld eller drogmissbruk, åtalades 1994 i Northern District i Florida för komplott till pengatvätt och för att importera och distribuera marijuana.

Nu när John är pensionär på 70 år, hade han stora förhoppningar på att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas sista omgång av benådningar för icke-våldsamma narkotikabrottslingar, ett drag som förde det totala antalet benådningar under hans ordförandeskap till 1715.

Taggar Barack Obama Florida

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda