Man som avtjänar livstid för marijuana talar ut

Publicerad:
Bakom galler

Vid 70 år, hade John Knock stora förhoppningar om att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas benådningar.

Dagar efter att John Knock fick veta att hans ansökan om benådning hade nekats – vilket innebär att han måste fortsätta avtjäna två livstidsstraff plus 20 år för ett icke-våldsamt cannabis brott – fastnade han för en berättelse på radiokanalen NPR.

”Det var någon på radion som pratade om hur de skulle hantera marijuanabutiker i Pennsylvania, och här avtjänar jag ett livstidsstraff för marijuana”, berättade John för Civilized från det federala fängelset i Pennsylvania där han för närvarande tillbringar sin tid.

John, en förstagångsförbrytare utan tidigare historia av våld eller drogmissbruk, åtalades 1994 i Northern District i Florida för komplott till pengatvätt och för att importera och distribuera marijuana.

Nu när John är pensionär på 70 år, hade han stora förhoppningar på att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas sista omgång av benådningar för icke-våldsamma narkotikabrottslingar, ett drag som förde det totala antalet benådningar under hans ordförandeskap till 1715.

Barack Obama Florida

Källa:

En bra ursäkta att träffa Joe Farmer

I detta avsnitt har jag haft en bra ursäkt att träffa Joe Farmer Nyqvist. Han har nyligen blivit dömd för att ha odlat sin egen medicin, cannabis, men tänker inte ge sig. Vi pratar om hans...

Obama tycker att marijuana borde vara lagligt

Presidenten planerar att göra något åt saken "som privatperson". I en ny intervju med Rolling Stone, ger president Obama sitt stöd för en marijuana legalisering, och säger: "Jag är inte...