Man som avtjänar livstid för marijuana talar ut

Publicerad:
Bakom galler

Vid 70 år, hade John Knock stora förhoppningar om att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas benådningar.

Dagar efter att John Knock fick veta att hans ansökan om benådning hade nekats – vilket innebär att han måste fortsätta avtjäna två livstidsstraff plus 20 år för ett icke-våldsamt cannabis brott – fastnade han för en berättelse på radiokanalen NPR.

”Det var någon på radion som pratade om hur de skulle hantera marijuanabutiker i Pennsylvania, och här avtjänar jag ett livstidsstraff för marijuana”, berättade John för Civilized från det federala fängelset i Pennsylvania där han för närvarande tillbringar sin tid.

John, en förstagångsförbrytare utan tidigare historia av våld eller drogmissbruk, åtalades 1994 i Northern District i Florida för komplott till pengatvätt och för att importera och distribuera marijuana.

Nu när John är pensionär på 70 år, hade han stora förhoppningar på att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas sista omgång av benådningar för icke-våldsamma narkotikabrottslingar, ett drag som förde det totala antalet benådningar under hans ordförandeskap till 1715.

Barack Obama Florida

Källa:

Har du cannabisbruk i ditt DNA?

Cannabis är bland de äldsta odlade medicinska växterna. Dess jordbrukshistoria går tillbaka över 12 000 år, vilket innebär att människor har samexisterat med denna växt under mycket lång...

Obama tycker att marijuana borde vara lagligt

Presidenten planerar att göra något åt saken "som privatperson". I en ny intervju med Rolling Stone, ger president Obama sitt stöd för en marijuana legalisering, och säger: "Jag är inte...