Man som avtjänar livstid för marijuana talar ut

Publicerad:
Bakom galler

Vid 70 år, hade John Knock stora förhoppningar om att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas benådningar.

Dagar efter att John Knock fick veta att hans ansökan om benådning hade nekats – vilket innebär att han måste fortsätta avtjäna två livstidsstraff plus 20 år för ett icke-våldsamt cannabis brott – fastnade han för en berättelse på radiokanalen NPR.

”Det var någon på radion som pratade om hur de skulle hantera marijuanabutiker i Pennsylvania, och här avtjänar jag ett livstidsstraff för marijuana”, berättade John för Civilized från det federala fängelset i Pennsylvania där han för närvarande tillbringar sin tid.

John, en förstagångsförbrytare utan tidigare historia av våld eller drogmissbruk, åtalades 1994 i Northern District i Florida för komplott till pengatvätt och för att importera och distribuera marijuana.

Nu när John är pensionär på 70 år, hade han stora förhoppningar på att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas sista omgång av benådningar för icke-våldsamma narkotikabrottslingar, ett drag som förde det totala antalet benådningar under hans ordförandeskap till 1715.

Barack Obama Florida

Källa:

Hillary Clintons och Donald Trumps drogpolicy

I årets amerikanska presidentval, har Hillary Clinton och Donald Trump förespråkat olika strategier för de viktigaste politiska frågorna om narkotika i landet: cannabis lagreform,...

Amerikanska patentverket ignorerar cannabisindustrin

Nästa milstolpe för cannabisindustrin kommer inte att vara banken eller skatteredovisning, även om de flesta marijuanaföretag skulle älska möjligheten att sätta in sina pengar i en bank eller...

Obama tycker att marijuana borde vara lagligt

Presidenten planerar att göra något åt saken "som privatperson". I en ny intervju med Rolling Stone, ger president Obama sitt stöd för en marijuana legalisering, och säger: "Jag är inte...