Majoriteten av Minnesotas medicinska marijuana-patienter är nöjda med behandlingen

Publicerad:
Minnesota

64 procent gav ett betyg på sex eller sju, med sju som högsta möjliga poäng.

De flesta patienter som använde medicinsk marijuana under det första året i Minnesotas strikt reglerade program rapporterade fördelar, meddelade statens hälsodepartement under tisdagen.

Studien är baserad på patientundersökningar och annan data. Programmet började den 1 juli 2015 och uppgifterna löper till och med 31 juni 2016.

”På grund av detta bevis från det första året ger Minnesotas tillvägagångssätt många människor stora fördelar, minimala skador och inga allvarliga biverkningar”, säger hälsokommissionären Dr Ed Ehlinger i ett uttalande.

Patienterna frågades om hur mycket nytta de trodde de fick från att använda medicinsk cannabis på en skala från en till sju, där ett betyder ingen fördel alls och sju en stor fördel. Av alla patienter indikerade 64 procent ett betyg på sex eller sju. Nio procent indikerade liten eller ingen fördel. De flesta patienter rapporterade också kliniskt meningsfulla minskningar av olika sjukdomar ocg tillstånd, inklusive anfall, Tourettes syndrom, Crohns sjukdom och muskelspasmer.

Patienter rapporterade också att överkomliga kostnader fortfarande är ett problem eftersom läkemedlet inte omfattas av sjukförsäkring.

Minnesotas program är bland de mest restriktiva av de 30 staterna som tillåter medicinsk marijuana. Att använda växtformen av läkemedlet är förbjudet – ingen rökning eller vaporizering av materialet är tillåtet – och staten begränsar tillgängligheten av marijuanapiller och oljor till patienter med 10 svåra tillstånd.

Staten skrev till kronisk smärta i listan över tillåtna sjukdomar och tillstånd under sommaren, vilket gjorde att tusentals patienter kunde köpa medicinen. På grund av höga kostnader och ett aggressivt utbyggnadsschema förlorade statens två licensierade tillverkare sammanlagt 11 miljoner dollar på bara två års försäljning, enligt finansiella dokument som erhållits av The Associated Press.

Avdelningens fullständiga studie kommer ut denna sommar.

Taggar Crohns sjukdom Kronisk smärta Medicinsk marijuana Minnesota Studie Tourettes syndrom

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda