Cannabisdoft sprids i Trollhättans polishus

Publicerad:
Torkning

Personal på polishuset i Trollhättan klagar till ledningen över en stark cannabisdoft i huset.

I polishuset i Trollhättan spred sig en söt doft ur ventilationen. Det visade sig vara lukten från 100 stycken torkande cannabisplantor.

Enligt tillbudsrapporten gör sig brottslingar dessutom lustiga över doften. Problemet, som har att göra med ventilationsrör kopplade till beslagsrummet, roar de frihetsberövade.

– En mängd av 100 plantor blir en ganska stark doft. Det hängde med ut i vårt ventilationssystem, säger Rickard Fremark, chef för lokalpolisområde Östra Fyrbodal.

Lukten i polishuset kom från ett beslag gjort i Lilla Edets kommun där omkring 100 plantor togs in. Innan Trollhättanpolisen kunde skicka vidare plantorna var de alltså tvungna att torka dem, och då i det tekniska garaget.

Någon annan lämplig förvaringsplats finns inte, men problemet – som lär finnas på fler platser i landet – ska åtgärdas vid nästa ombyggnad.

Den anställde som klagar på huvudvärk är alltså också upprörd över att brottsmisstänkta som varit på förhör har gjort sig lustiga över doften.

I rapporten står det att ”misstänkta som varit på förhör gör sig lustiga över att det luktar cannabis i huset”.

– Jag hörde inte det själv, men det ska ha funnits lite lustig ton hos dem.

Polisen Trollhättan

Källa:

Man som avtjänar livstid för marijuana talar ut

Vid 70 år, hade John Knock stora förhoppningar om att han skulle ingå i USA:s förre president Barack Obamas benådningar. Dagar efter att John Knock fick veta att hans ansökan om benådning...

Washington säljer nästan mer cannabis än alkohol

Cannabishandeln i Washington har nästan gått om sprit försäljningen. Vid årets andra kvartal, nådde marijuana försäljningen en topp på 212.000.000 dollar i jämfört med 249.000.000 dollar...

Cannabisodlare sökes

Spliffa.se letar ständigt efter nya idéer för att förbättra webbplatsen och vårat innehåll. Nu har vi alltså ett nytt projekt på gång, där vi behöver din hjälp. Tanken är att streama...