Washington toppar 1,1 miljarder dollar i cannabisförsäljningar under 9 månader

Publicerad:
Pengar

Cannabisförsäljningen i Washington-staten fortsätter att växa i stadig takt, med totalt 1,1 miljarder dollar i försäljningar under 2017.

Statens försäljningsintervall på nio månader, 1 101 853 539 dollar, var något högre än Colorados försäljning från samma tid, som uppgick till 1 118 207 832 dollar.

Enligt uppgifter från Washington State Liquor and Cannabis Board har statens cannabisindustri de senaste fem månaderna slagit ett antal egna försäljningssiffror, med en månadsförsäljning på över 130 miljoner dollar.

Försäljningen i Washington-staten varierar månad till månad, med ett litet tapp i februari, men försäljningsgrafen fortsätter generellt att gå upp.

Försäljningen av extrakt och ätbara produkter fortsätter att öka i popularitet:

I ovanstående diagram sammanföll försäljnings-ökningen i början av 2016 med ökningen av cannabislicenser för försäljare. I januari 2016 ökade staten Liquor and Cannabis Board (LCB) antalet handelstillstånd, från 334 till 556. Statliga LCB spårar försäljningen av koncentrat och ätbara produkter men inte buds.

Byrån spårar produktionen av användbar marijuana.

Marijuanaförsäljning Pengar Washington

Källa:

Nya data avslöjar att fler kvinnor röker cannabis

Antalet kvinnor som röker marijuana har ökat stort sedan 2015. I deras "State of Cannabis Data Report" från 2016, avslöjade leveransservice företaget Eaze Insights, som leverererar medicinsk...

Haschhandeln har minskat i Christiania

Handeln med hasch har minskat kraftigt, sedan de boende i Christiania rev stånden i början av september. Men det innebär inte att det säljs mindre hasch i stort, säger Kim Møller vid Aalborgs...