Washington toppar 1,1 miljarder dollar i cannabisförsäljningar under 9 månader

Publicerad:
Pengar

Cannabisförsäljningen i Washington-staten fortsätter att växa i stadig takt, med totalt 1,1 miljarder dollar i försäljningar under 2017.

Statens försäljningsintervall på nio månader, 1 101 853 539 dollar, var något högre än Colorados försäljning från samma tid, som uppgick till 1 118 207 832 dollar.

Enligt uppgifter från Washington State Liquor and Cannabis Board har statens cannabisindustri de senaste fem månaderna slagit ett antal egna försäljningssiffror, med en månadsförsäljning på över 130 miljoner dollar.

Försäljningen i Washington-staten varierar månad till månad, med ett litet tapp i februari, men försäljningsgrafen fortsätter generellt att gå upp.

Försäljningen av extrakt och ätbara produkter fortsätter att öka i popularitet:

I ovanstående diagram sammanföll försäljnings-ökningen i början av 2016 med ökningen av cannabislicenser för försäljare. I januari 2016 ökade staten Liquor and Cannabis Board (LCB) antalet handelstillstånd, från 334 till 556. Statliga LCB spårar försäljningen av koncentrat och ätbara produkter men inte buds.

Byrån spårar produktionen av användbar marijuana.

Marijuanaförsäljning Pengar Washington

Källa:

Migos släpper ny cannabisvänlig hiphop

Migos, gruppen bakom Billboard hitten och det kulturella fenomenet "Bad och Boujee", har snabbt gått från en regional kultfavorit bland vissa hiphop kretsar till ett stort namn med inflytande i...

USA tillåter mer forskning om marijuana

USA öppnar upp för mer forskning om marijuana för medicinskt bruk. Det väntas myndigheter presentera på torsdagen. Beslutet kommer som ett svar från den amerikanska drogbekämpningsmyndigheten...