Odi Pharma får godkännande för medicinsk cannabis i Polen

Publicerad:
Medicinsk cannabis
En läkemedelsburk med medicinsk cannabis.

ODI Pharma meddelar idag att bolaget har fått polskt myndighetsgodkännande att distribuera och sälja sina medicinska cannabisprodukter på den polska marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget som beskriver beskedet som en milstolpe.

Legaliseringen av medicinsk cannabis på den europeiska marknaden har skapat en ny industri och en ny attraktiv marknad, som bedöms vara värd 58 miljarder euro 2028. ODI Pharma AB ämnar att tillhandahålla den europeiska läkemedelsmarknaden med medicinsk cannabis till högsta kvalitet genom bolagets nätverk av odlingspartners. I nuläget har ODI Pharma AB avtal med distributörer vilket ger bolaget tillgång till 14 000 apotek, specialkliniker och sjukhus.

Företaget bedriver verksamhet inom färdiga medicinska cannabisprodukter med syftet att skapa bättre livskvalitet för patienter. Bolaget är en producent av färdiga medicinska cannabisprodukter med huvudfokus på försäljning till kunder och patienter genom apotek via grossistdistributörer. Huvudsyftet med noteringen är att finansiera de första ordrarna av råmaterial från Aphria samt finansiera etablering av den polska strategin.

Den godkända ansökan är en viktig milstolpe och har inneburit 3 års intensivt arbete för företaget och det krävs för att gå vidare med arbetet att börja sälja produkterna på den polska medicinmarknaden. Företaget kommer nu att gå vidare med de nödvändiga stegen för att få ut produkterna till den polska marknaden så snart som möjligt, genom sitt dotterbolag ODI Pharma Polska Sp. Zoo.

ODI Pharmas vision är att bli en av de ledande leverantörerna av medicinsk cannabis i Europa. ODI Pharma bedriver verksamhet inom medicinska cannabisprodukter och kommer till en början att fokusera på etablering och distribution av produkter på den polska marknaden. Vidare fokuserar Bolaget på att utbilda olika distributörer i polen, utveckla varumärket samt förstå de juridiska ramarna när de utvecklas i Europa.

”Vi är mycket glada över att vårt intensiva arbete under de senaste åren nu har gett resultat och är stolta över de kritiska steg vi har tagit för att få godkännandet”. Vi ser nu framemot nästa steg för projektet i Polen”. – säger Derek Simmross, VD.

ODI Pharma har sedan noteringen på Spotlight Stock Market i januari 2020 haft siktet inställt på Polen. Den ursprungliga planen om säljstart sommaren 2020 uppnåddes dock inte.

ODI Pharma har under det senaste året upparbetat två avtal, med Aphria och NEUCA, samt genomfört uppstarten av verksamheten. För att initiera den polska strategin, vilket är företagets huvudfokus, behöver ODI Pharma kapital för att finansiera den första beställningen av råmaterial från Aphria. ODI Pharma uppskattar att de första produkterna kommer att vara redo för marknaden i mitten av 2020.

Taggar Aphria Medicinsk marijuana ODI Pharma

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda