Colorado planerar att begränsa antalet plantor för hemmaodling

Publicerad:
Cannabisplanta

Tack vare den högsta gränsen för antalet plantor i Amerika, finns det ingen bättre plats att vara en hemmaodlare på än i Colorado.

Detta har också inneburit att det inte finns något bättre ställe att odla cannabis på med lagligt skydd för att kunna skicka det vidare runt om i landet och sälja det på den svarta marknaden. Och Colorado är trött på det.

Patienter med medicinsk marijuana i Colorado kan odla upp till 99 växter, noterar Westword, och övriga cannabisbrukare kan odla sex plantor per person. Både patienter och vanliga brukare har möjligheten att gå ihop med andra vuxna för att bilda en större odling.

I båda fallen, krävs det ingen tillsyn av varken staten eller polisen.

Det är så de flesta cannabis odlare vill ha det, men brottsbekämpare hävdar att detta används och missbrukas av oärliga typer för att smuggla marijuana från staten.

I höstas beslagtog polisen ca 11 ton av cannabis som odlats i enlighet med lagstiftningen men som var avsedd att säljas på den svarta marknaden i andra stater – och i stället för att dra till sig mer uppmärksamhet från FBI, föreslår Colorados guvernör John Hickenlooper att man minskar hur mycket cannabis som Colorados medborgare kan odla.

Inte mer än 12 plantor per bostad skulle tillåtas enligt Hickenlooper nuvarande förslag, rapporterade Westword.

Det skulle vara i linje med en gräns på 12 plantor som redan är på plats i Denver – som också funderar på att begränsa antalet ännu längre.

Större kommersiella verksamheter skulle tillåtas följa nuvarande nationell lag, vilket också kräver att cannabis kan spåras för att förhindra att örten smugglas ut ur staten.

Denvers tjänstemän kan presentera nya regler för behandling under de tre första månaderna av 2017, enligt Westword.

Förutom en gräns på 12 plantor, ber Hickenlooper lagstiftarna att fundera på ett totalförbud mot grupp-odling för privat bruk. Det är inte klart om han skulle kunna göra ändringarna utan att behöva fråga väljarna – eftersom statens plantgräns bokstavligen är inskriven i den statliga konstitutionen, som Associated Press noterar.

Gränsen på 12 plantor är mycket mer liberal än de flesta cannabislagar i landet, konstaterade Westword. I Kalifornien, är privata brukare begränsade till sex plantor per person och per bostad (även om fler plantor är tillåtna för patienter i vissa län). De som vill odla mer än fyra plantor i Washington måste skaffa ett tillstånd.

Under Barack Obama, har det federala justitiedepartementet i stort sett lämnat stater ifred, även om poliser öppet klagar högljutt om att marijuana från Colorado och andra stater, där det är lagligt, översvämmar landet.

”Vi behöver rensa upp systemet och se till att vi är klanderfria för hur väl vi reglerar marijuana”, berättade Andrew Freedman, Colorados cannabis tsar, för Associated Press tidigare denna månad.

Taggar Cannabisodling Colorado

Källa hightimes.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda