Kaliforniens apotek säljer redan cannabis för privat bruk – olagligt

Publicerad:
Coffeeshop

”Apoteken som säljer marijuana har alltid arbetat i en juridisk gråzon, så de är bekväma med att ta en risk”.

Privat bruk av marijuana har nu varit lagligt i Kalifornien i ca två månader, och även om enskilda personer tillåts odla upp till sex plantor eller ha ett uns (27.3 gram) cannabis, är det ännu inte lagligt för företag att sälja cannabis för privat bruk. Prop. 64 lagen, som passerade den 8 november innebär att man kan starta den lagliga marijuanaförsäljningen tidigast 1 januari nästa år, vilket ger staten tid att etablera ett licenssystem. Att sälja marijuana utan licens är fortfarande olagligt, även om brottet har nedgraderats från ett brott till en förseelse.

Vissa apotek som säljer medicinsk marijuana har hoppat på möjligheten och startat ”Prop. 64-vänlig” försäljning av marijuana för alla som kan bevisa att de är över 21 år. Vissa apotek kräver helt enkelt kunder att underteckna ett formulär för att under ”under ed” ange att de är patienter som har rätt till medicinsk marijuana.

”Jag tror att de har blivit mer modiga,” sade James Wolak, chef för narkotikabyrån hos LA County Sheriff’s Department. ”Folk känner att nu när det är lagligt, kan man göra vad som helst. Men så är inte fallet”.

”Apoteken som säljer marijuana har alltid arbetat i en juridisk gråzon, så de är bekväma med att ta en risk”, säger David Pullman, en försvarsadvokat från Bay Area. Att sälja marijuana kan bli ännu mer riskabelt om Jeff Sessions, en stor motståndare till marijuana, bekräftas som USA:s justitieminister.

”När den nya Trump administrationen kommer in med Jeff Sessions, är min känsla att marijuanan kommer att vara under större kontroll”, säger Aaron Herzberg, ägare för ett apotek som säljer medicinsk marijuana.

Taggar Apotek Kalifornien Marijuanaförsäljning Medicinsk marijuana

Källa merryjane.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda