Bernie Sanders uppmanar federala lagstiftare att tillåta banktjänster för cannabis

Publicerad:
Bernie Sanders

Den tidigare presidentkandidaten, senator Bernie Sanders tillsammans med flera andra amerikanska senatorer uppmanar Treasury Department’s Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) att vidta åtgärder för att se till att säljare och leverantörer som arbetar med lagliga marijuanaföretag kan få tillgång till banktjänster.

”Majoriteten av lagliga marijuanaföretag och företag som tillhandahåller tjänster till dem, hindras alla från att delta i det finansiella systemet”, skrev senatorn i ett brev till FinCEN. ”Som ett resultat av att många lagliga företag tvingas att arbeta med kontanter, äventyrar det säkerheten i samhället”.

Den nuvarande politiken ”skapar en enorm möjlighet för kriminella”.

”Ett stort antal yrkesverksamma har inte kunnat få tillgång till det finansiella systemet, eftersom de gör affärer med marijuanaodlare och apotek”, sade senatorn.

Denna grupp omfattar jurister, säkerhetsföretag, hyresvärdar, elektriker, rörmokare och även kemister och forskare, som kanske arbetar med odlare och apotek.

Med medicinsk eller privat bruk lagligt i 28 delstater och Washington DC, har den federala regeringens envisa krav på att behålla cannabis som en olaglig schema I drog gjort att FBI inte kommer överens med över halva landet.

Denna konflikt har resulterat i en gråzon för cannabisindustrin. De miljoner människor som arbetar i den miljön – eller hoppas att arbeta med det – utsätts för ett oändligt förvirrande, obekvämt och, ännu värre, farligt rättsläge.

”Denna affärsmiljö är en inbjudan till skattebedrägeri, rån, penningtvätt och organiserad brottslighet”.

Några av dessa ärliga, indirekta affärsmän har fått sina bankkonton frysta, inte kunnat öppna bank konton och inte kunnat acceptera kreditkort eller checkar, säger senatorn. I vissa fall har de också förlorat tillgång till befintliga konton, såsom pensionskonton, och har varit tvungna att betala sina anställda, skatter och räkningar kontant.

Alla undrar vad det kommer att behövas för att den federala regeringen låter dom dra nytta av en ofarlig, medicinskt värdefull och mycket älskad växt?

Taggar Bernie Sanders Cannabisindustrin

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda