Avkriminalisering av narkotikabrukare – En ny strategi

Publicerad:
Irland cannabis flagga

Som framgick i gårdagens Irish Examiner, en konfidentiell rapport om Irlands narkotikastrategi rekommenderar att de som haffas med illegala droger för personligt bruk bör varnas istället för att åtalas.

En undersökning utförd av en panel av experter från Lissabon (Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk) fann att resurser som används för att kriminalisera små innehav kunde vara bättre lämpad i kampen mot den organiserade brottsligheten och hantera den växande narkotikamarknaden på internet.

Det är vettigt, särskilt med tanke på förra månadens rapport om drogmarknaden i EU, som visade att vietnamesiska brottssyndikat har varit aktiva i Irland under en längre tid. Rapporten hänvisar också till en undersökning som visar att Irland toppar listan i EU över ungdomar i åldern mellan 15 och 24, som använder nya psykoaktiva ämnen och så kallade legal highs.

Avkriminalisera EU

Källa:

Cannabisklubbar godkändes av senaten i Colorado

Senaten i Colorado godkände på torsdagen, det första lagförslag i landet, att tillåta speciella cannabisklubbar. Men guvernören John Hickenlooper har sagt att han kommer att lägga in sitt veto...

#15 - Sebastian Svahn

I denna veckans avsnitt har jag ingen bra ursäkt att träffa någon. Så istället för att ställa in veckans avsnitt tog jag mig friheten att sitta själv och podda.  Jag pratar bl.a om vad jag...