3-årig pojke fick sluta på förskola för han använder cannabisolja till att behandla svår epilepsi

Publicerad:
Tristan

Nyligen hade en treårig pojke med svår epilepsi inget annat val än att lämna sin förskola för att ha använt cannabisolja.

Inte bara tog de bort honom från skolan, men de sade också att de var alltför rädda för att ta itu med honom. Med andra ord ville de inte hjälpa pojken med läkemedlet, helt enkelt eftersom det var cannabis.

Efter att ha upptäckt att treåriga Tristan Forde använder cannabisolja för att behandla sin svåra epilepsi, begärde hans förskola att den oskyldiga lilla pojken inte skulle få återvända.

Tristan från Dunmanway, Co Cork, är den första personen i Irland som fått tillåtelse att använda cannabisolja. Inte bara kan han använda det lagligt, men också för medicinska ändamål.

Tristan lider av Dravets syndrom, en sällsynt genetisk epileptisk encefalopati. Trots allvaret med hans epilepsi, skrev hans föräldrar in honom på Naíonra Bheanntraí, en närliggande förskola.

Dock tog det inte lång tid innan hans föräldrar fått hem ett brev med posten om att den lilla pojken inte längre kunde gå i förskolan.

Efter att ha diskuterat frågan med hans lärare, hävdade de att de var för rädda för att ta itu med Tristan om han fick ett anfall. Men Tristans föräldrar visste att det berodde på mer än så.

I själva verket berättade en lärare även för hans mor att hon vägrade ge honom cannabis – anfall eller inget anfall. Dessutom frågade skolan om Yvonne, pojkens mamma, kunde sitta utanför klassrummet i fall ett anfall skulle inträffa.

Naturligtvis kunde hans mor inte låta bli att bli upprörd, särskilt eftersom Tristan var så glad att få gå i skolan.

”Han var så glad för att komma tillbaka till skolan. Vi är verkligen besvikna”.

Enligt Yvonne undertecknade hon ett protokoll för nödsituationer. Efter att ha bett skolan att lista deras problem, stod cannabis högst upp på listan.

[quote]Vi skrev under ett protokoll för nödsituationer. Vi bad dem att skriva ner en lista med problem och längst upp stod det cannabisolja. Det finns ett stigma med hans medicin. De sa att de var rädda för att ta itu med honom.

Det är därför vi bidrog med så mycket utbildning och information som vi kunde. Det fanns inget mer vi kunde ge dem.[/quote]

Nu måste Tristans mor söka efter en ny förskola till honom. Även om hon är rädd att få liknande svar förblir hon hoppfull om att kunna placera honom i en accepterande skola inom de närmaste veckorna.

Skolans ledning som orättvist nekade Tristans, utfärdade ett uttalande om att det var mot deras policy att kommentera sådana känsliga frågor i ett offentligt forum.

Taggar Barn Cannabisolja Dravets syndrom Epilepsi Mänskliga rättigheter Skola

Källa herb.co

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda