Polisen gjorde tillslag mot jointfabrik i Christiania

Publicerad:
Påse med jointar

Task Force Pusher Street har slagit till mot en jointfabrik på Pusher Street, som Hells Angels och deras stödgrupp AK81 låg bakom.

Köpenhamns polisstyrka Task Force Pusher Street har slagit till mot en så kallad jointfabrik på Pusher Street i Christiania.

Genom en målinriktad och långvarig utredning har polisen lyckats att kartlägga ett större nätverk av personer som systematiskt har producerat mer än 140.000 jointar under en period på sex veckor för att säljas på Pusher Street.

Det informerar Köpenhamn polisen om i ett pressmeddelande.

Den så kallade jointfabriken var belägen i ett skjul på Christiania området, och enligt polisen leddes stället av en större grupp av personer med anknytning till mc gänget Hells Angels och deras stödgrupp AK81.

– Dagens åtgärd bekräftar endast att det är den organiserade brottsligheten som står bakom cannabisförsäljningen på Pusher Street, och i detta fall försåg säljarna på Pusher Street med färdigrullade jointar, säger chefen för Task Force Pusher Street, Dannie Rise, i ett pressmeddelande.

Nio personer greps
Sammanlagt nio personer greps – alla är misstänkta för att ha deltagit och bidragit till produktionen av mer än 100.000 jointar.

En av de gripna är en 30-årig dansk man som är en fullvärdig medlem av Hells Angels Nomads. En annan av de gripna är en 30-årig man med anknytning till Hells Angels. De återstående sju är alla män i åldern 19 till 61 år.

Dannie Rise hopp är att dagens åtgärder mot den uppenbara haschhandeln på Pusher Street kommer att pressa brottslingarna så mycket att det blir svårare och svårare för dem att driva sin verksamhet.

– De boende i Christiania har tidigare varit ute och sagt att det skulle vara bra om folk inte köpte hasch i Christiania. Vi vill återigen skicka en tydlig signal till leverantörer och försäljare att polisen fortsätter att utreda brott i och runt Pusher Street, och det kommer bli svårare tider för köparna om de vill fortsätta att köpa hasch i Christiania säger Dannie Rise.

Polisen har varit på flera olika adresser i Köpenhamn – däribland Hells Angels Nomads klubbhus i Siljangade.

Taggar Christiania Haschhandel Hells Angels Köpenhamn Polisen Pusher Street

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda