Kaffe och cannabis kompletterar varandra

Publicerad:
Kaffe och cannabis

Varför reagerar hjärnan så bra på kombinationen?

Koffein är en stimulant, psykoaktiv i en klass för sig. Anledningen till att du mår så bra när man blandar det med cannabis är på grund av någon form av alkemi som uppstår i hjärnan när de två kemikalierna kombineras. För att få en bättre förståelse för hur detta fungerar, gjordes en studie som involverade dödskalleapor. Djuren som har haft ett rykte om att få bli höga i labbet, fick en spak som gjorde det möjligt för dem att bli berusade intravenöst med THC från en maskin.

När forskarna lärt aporna hur man blev höga med spaken, fick de doser av vattenlöslig koffein kallad MSX-3. 1 mg/kg av ämnet motsvarar cirka en halv kopp kaffe, en nivå som fick dödskalleapor att dra i spaken mindre. Men när de administrerades 3 mg/kg, vilket motsvarar cirka två koppar kaffe för en vanlig människa, drog aporna i spaken mycket mindre.

Under den andra delen av experimentet, lät forskarna dödskalleaporna vila genom att hålla dem borta från droger. De gav sedan aporna ett dos av antingen THC + MSX-3 eller THC, sedan fick aporna dra i spaken när de kände för det. När de fick THC igen drog aporna i spaken, men de som hade mer MSX-3 i deras system observerades att dra mer än de andra.

Enligt studiens forskare kan koffein eller andra A2A antagonist droger ”förstärka effekten av tröskeldoser” från THC och anandamide som i sin tur har en förstärkande effekt. Vad detta innebär för dig är att när du konsumerar koffein, kan du röka mindre cannabis och ändå bli tillräckligt hög. Men om du försöker sluta, kan närvaron av koffein göra det svårt om du konsumerar båda samtidigt. Men när du konsumerar små mängder koffein (mindre än en halv kopp) kan det göra de lättare för dig att sluta med cannabis på grund av en process som kallas dos-svarskurva.

THC verkar i kroppen genom att binda till de cannabis-receptorer finns i hela kroppen och utgör vårt endocannabinoida systemet. Detta system spelar en viktig roll i regleringen av många viktiga funktioner i kroppen. När du tar smärtstillande medel som Alvedon och Tylenol, kan du sluta känna smärta eftersom läkemedlet påverkar anandamid, en slags signalsubstans i hjärnan som också är inriktad på cannabinoid-receptorer. På samma sätt som när du tränar, släpper kroppen mer anandamider som reagerar i kroppen på samma sätt som dödskalleapor svarade på THC. När du dricker kaffe, känner du glädje av anandamider även om det är svagt och det är därför korta promenader kan vara lika trevligt som en löprunda.

Koffein och THC är inte bara säkra att konsumera tillsammans men i själva verket kompletterar dom även varandra.

”Uppenbarligen kan höga doser av kaffe få oss att må så bra eftersom de utnyttjar praktiskt taget alla belöningssystem vår hjärna har utvecklat. Dold i det heta svarta elixiret är en kemikalie som har tagit över din hjärna genom att härma effekter av marijuana”, säger Dr. Gary Wenk av Ohio State University Medical Center.

Koffein lägger helt enkelt på ett lager av dess effekter på cannabis. Så om du dricker lite kaffe efter en joint kommer du bara känna dig mer energisk och alert.

Taggar Apor Kaffe THC

Källa cannabis.net

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda