Medicinsk cannabis är bra för nervsmärta visar nya studier

Publicerad:
Nervsmärta
Neurons in the brain

Ny forskning visar att medicinsk cannabis kan vara effektiv för att minska kronisk nervsmärta, som kallas neuropati, vilket är vanligt bland diabetesdrabbade.

Dr Sachin Patel från Vanderbilt Psychiatric Hospital i Nashville sa att resultaten om medicinsk marijuana och neuropati ”passar bra med vad vi vet”.

I den andra forskningen, som båda var beställda av USA:s Department of Veterans Affairs, fann forskare mindre bevis på att cannabis hjälper till att behandla andra typer av smärta eller effekterna av posttraumatisk stressstörning (PTSD).

”Men det betyder inte att det inte är effektivt, det betyder bara att vi inte har bevis på det just nu”, sa Patel.

Författarna till studierna tillkännagav också det faktum att det inte har funnits tillräckligt med högkvalitativ forskning för att framställa avgörande bevis för huruvida cannabis förvärrar eller minskar smärta och PTSD.

Det finns inget sätt att dra slutsatser utifrån de få studier som för närvarande finns tillgängliga. Men ”flera pågående studier kan snart ge viktiga resultat”, skrev författarna till studien.

”De aktuella studierna lyfter fram det verkliga och brådskande behovet av kliniska prövningar av hög kvalitet på båda dessa områden”, sa Patel till Business insider. ”Om cannabis övervägs för medicinsk användning, skulle det säkert vara för att väl etablerade behandlingar har misslyckats”.

Tidigare i år släppte National Academy of Sciences en rapport som säger att det finns ”avgörande” eller ”väsentligt vetenskapligt bevis” att marijuana är effektivt för behandling av kronisk smärta, lugnande muskelspasmer orsakad av multipel skleros och lindrande av illamående från kemoterapi.

Förra maj sade Veterans Affairs generalsekreterare David Shulkin vid Vita huset att han var öppen för bevis att marijuana skulle kunna användas som behandling.

”Och vi är intresserade av att titta på det och lära av det”, sa Shulkin. ”Men tills den federala lagen ändras kan vi inte förskriva medicinsk marijuana för de tillstånd som kan bli hjälpta”

Biträdande chef för NORML, Paul Armentano sa att de senaste undersökningsresultaten överensstämmer med ”anekdotiska rapporter från patienter, varav många söker ett säkrare alternativ till användning av dödliga opioider. Och det är inkonsekvent med den federala regeringens klassificering av cannabisplantan som en klass 1-substans ’utan aktuell accepterad medicinsk användning i USA'”.

Det är DEA:s oärliga och patetiskt skumma märkning av cannabis som en farlig drog som hämmar den vetenskapliga forskningen som är nödvändig för att övertyga regeringen vad miljoner redan vet.

Taggar DEA Kemoterapi Medicinsk marijuana Multipel skleros PTSD Studie

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda