Las Vegas kan starta försäljningen av cannabis redan i juli

Publicerad:
Las Vegas

Glöm 2018, Las Vegas kommer att kunna börja sälja medicinsk cannabis för personligt bruk redan i juli.

Väljarna i Nevada legaliserade personligt bruk av cannabis i november förra året med planer på att starta försäljningen i början av 2018. Men med en turistmarknad redo att explodera är Nevada på väg att inrätta ett program som skulle tillåta att etablerade medicinsk marijuana apotek börjar sälja cannabis till allmänheten redan i juli.

Enligt Las Vegas Review Journal, blev ett nytt förslag om att fördröja cannabisförsäljningen fram till september i år avvisat av länets Green Ribbon Panel som består av 12 personer.

Medlemmar i panelen hävdade att en fördröjning av försäljningen skulle ge länets svarta marknad mer tid att expandera och onödigt minska statens möjliga skatteintäkter. Panelen beslutade på fredagen att gå vidare med en försäljning den 1 juli – tillsammans med några specifika bestämmelser.

Tyvärr kommer du inte att kunna tända upp en joint vid blackjack bordet. Konsumtion eller leverans av cannabis kommer att förbjudas på platser med licens för spel, inklusive barer, hotell och kasinon på berömda Las Vegas Strip. Rekommendationen lades fram av Tony Alamo, panelmedlem och ordförande för Nevada Gaming Commission, som uttryckte oro för cannabis på platser som tillåter federala spel.

Panelen enades också om att medicinskt och personligt bruk av marijuana bör betraktas på samma sätt tills örten kommer till försäljningsstället, till skillnad från stater som Colorado och Oregon, där cannabis separeras på odlingsnivå till en av de två kategorierna. I Clark County, kommer den enda skillnaden att bli en högre skattesats för dem som köper cannabis utan en medicinsk rekommendation.

Med panelens rekommendationer på fredagen, verkar det säkert att turister på väg till Las Vegas i juli kommer ha fler alternativ än bara sprit för att hjälpa dem glömma sina förluster på spelautomaterna.

Taggar Apotek Las Vegas Legalisera cannabis Medicinsk marijuana Nevada

Källa merryjane.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda