Oxford University investerar miljoner på att utveckla innovativa cannabis terapier

Publicerad:
Oxford University

Oxford University har tilldelat ett nytt forskningsprogram 12 miljoner pund, som ska användas för att utvärdera medicinsk användning av cannabis.

Forskarna kommer att analysera fördelarna med cannabinoider i ett försök att skapa nya behandlingar, inklusive för smärta, cancer och inflammation. Zameel Cader, en docent i klinisk neurovetenskap från Oxford, berättade för The Independent att medicinsk användning av cannabis var ett ”område med stor outnyttjad potential”.

Under de senaste åren har studier ökat om cannabis medicinska värde i behandlingar av tillstånd som multipel skleros, epilepsi och artrit, och för att hantera nervsmärta.

Folk som vill att cannabis ska legaliseras för medicinskt bruk har ökat astronomiskt i Storbritannien. Några riksdagsledamöter manar regeringen att ändra gällande lagar så att cannabis kan förskrivas för tillstånd som kronisk smärta eller ångest, och opinionsundersökningar tyder på 58 procent av folket skulle stödja en sådan åtgärd.

Forskningsprogrammet kommer att utveckla resultat till innovativa behandlingar som syftar till att bidra till att förbättra livskvaliteten för miljontals patienter. Forskarna ska försöka identifiera banbrytande medicinska behandlingar genom forskning om molekylära, cellulära och systemmekanismer hos cannabinoider. – Oxford universitet

Studien, med titeln Cannabis Research Plan, är att vara ett samarbete mellan Oxford University och riskkapitalbolaget Kingsley Capital Partners, som investerar miljoner £ 10 för att skapa ett globalt kompetenscentrum i cannabinoid forskning.

Professor Ahmed Ahmed från Oxfords Nuffield Department of Obstetrics and Gynaecology, sade att befintliga studier började producera spännande resultat som skulle kunna leda till nya behandlingar. ”Detta fält är mycket lovande för att utveckla nya terapeutiska möjligheter för cancerpatienter”, sade han.

Både Miljöpartiet och Liberaldemokraterna har under en längre tid krävt att man ska legalisera medicinsk användning. Men för närvarande stöder varken de konservativa eller Labour officiellt en legalisering av cannabis för medicinskt bruk.

Även om det fortfarande finns gott om motstånd mot medicinsk och personligt bruk av cannabis i Storbritannien, kan studier som dessa förändra människors uppfattningar. Och när fler och fler människor ställer sig positiva till plantan, kommer trycket på politikerna att fortsätta att öka.

Och nu när Patrick Stewart, den är brittiska skådespelaren, har kommit fram och försvarat medicinsk cannabis i Storbritannien, gör det att folk börjar ta det på allvar i regeringen. Han har uttryckt sitt stöd för Oxfords nya forskningsprogram och han använder själv medicinsk cannabis för att behandla artrit.

[quote]För två år sedan undersöktes jag av en läkare i Los Angeles och fick en lapp som gav mig lagligt tillstånd att köpa cannabisbaserade produkter, från registrerade försäljare, som jag skulle använda för att lindra artrit i båda mina händer.

Jag tror att salvan och sprayen har minskat stelhet avsevärt och smärtan i mina händer. Jag kan stänga mina nävar, vilket inte var fallet innan jag började med denna behandling.

Jag har inte haft några negativa biverkningar från denna behandling och alternativet skulle ha varit att fortsätta att ta NSAID, Advil, Aleve och Naproxen, som är kända för att vara hård mot levern och orsaka sura uppstötningar. Som ett resultat av denna erfarenhet, stöder jag entusiastiskt Oxford University forskningsplan om cannabis.

Jag tror att detta forskningsprogram kan leda till fördelar för människor som jag själv, liksom miljontals andra. – Sir Patrick Stewart[/quote]

Stewart är mest känd för sina roller i Shakespeare-föreställningar, sin roll som befälhavaren Jean-Luc Picard i Star Trek och sin medverkan i X-Men-filmerna. Hans skalliga huvud och klassiskt skolade röst är hans mest igenkännbara karaktärsdrag.

Taggar Artrit Cannabisprodukt Los Angeles Medicinsk marijuana Oxford University Patrick Stewart

Källa herb.co

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda