Äldre par arresterade med 27 kg cannabis – som de planerat att ge bort som julklappar

Publicerad:
Polis

Paret är åtalade på flera punkter för ”gåvorna”.

Ett äldre par är åtalade på flera i punkter efter att polisen stannat dem och upptäckt oöppnade julklappar som de planerade att leverera till sina vänner och familj i Vermont och Boston.. Julklapparna var 27 kg marijuana.

Patrick Jiron, 80, och Barbara Jiron, 83, var på väg från deras hem i norra Kalifornien för att besöka familjen på semestern när dem stannades av en sheriff i York County, Nebraska. Polisen, som kände den starka doften av marijuana, säger att han frågade föraren vart lukten kom ifrån, och fick då veta att det fanns cannabis i bilen.

Efter att ha fått samtycke till en genomsökning av bilen, kontrollerade polisen bilen och så småningom – med hjälp av länets hundenhet – hittade dem all marijuana, tillsammans med flera behållare av koncentrerad THC.

”De sa att marijuanan var julklappar”, sade löjtnant Paul Vrbka till York News Times. Cannabisen har ett uppskattat gatuvärde på över 300 000 dollar, enligt sheriffens avdelning.

Patrick står åtalad för innehav av marijuana med avsikt att sälja, och för att sakna ”drug tax stamps” för gräset.

En icke-så-känd (och inte så vanlig) skattelag som finns i vissa stater säger att det är nödvändigt att betala en skatt till staten när man säljer olagliga droger. Ett antal stater har en sådan skatt, men få droghandlare betalar skatt.

I Nebraska kräver lagen att marijuanahandlare ska köpa ”drug tax stamps” för att bevisa att statens relevanta skatter har betalats.

Marijuana är inte lagligt i Nebraska, varken för medicinskt eller privat bruk.

Men allt fler stater har legaliserat cannabis de senaste åren, och 29 stater har laglig cannabis i någon form. Hittills har sju stater plus District of Columbia, legaliserat cannabis för personliga ändamål.

Senast ändrad:

Taggar Kalifornien Marijuana Polisen

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda