Flygvapnet i USA kommer nu att rekrytera personer som tidigare testat marijuana

Publicerad:
Flygvapnet

I ett försök att stärka sin rekryteringsprocess, har USA:s flygvapen ändrat sin anti-drog policy för att inte omedelbart utesluta rekryter som har testar marijuana i det förflutna.

I måndags utfärdade Deborah James, sekreteraren för flygvapnet, ett pressmeddelande med uppgifter om olika ändringar som gjorts i flygvapnets policy. Listan som innehåller undantag för personer med olika hygienkrav och tatueringar, kommer med en viktig ändring om marijuana.

Den nya policyn kommer att ta bort flera begränsningar på tidigare användning av marijuana.

Dock kommer flygvapnets tjänstemän fortfarande vägra ta emot sökande som har fått behandling någon gång i sitt liv för missbruksproblem, även om problemet bara varit cannabis-relaterade.

”I enlighet med DOD standarder förblir en medicinsk diagnos av substansrelaterade störningar eller missbruk medicinskt diskvalificerande för service” fortsätter pressmeddelandet.

Flygvapnet kan också neka någon kandidat som har gripits och/eller blivit dömd till följd av ett marijuana brott. Det är emellertid inte klart om enbart vanligt innehav skulle leda till att man inte längre är valbar.

”Dessutom kommer eventuella rättsliga åtgärder i samband med användning fortsätta att granskas och prövas separat och kan bidra till en diskvalificering beroende på typ av brott”.

Även om denna försvarsgren inte längre automatiskt utesluter kandidater som kan ha experimenterat med marijuana, kommer dessa förändringar i policyn inte ha någon som helst effekt på synen om marijuana i övriga delar av försvaret.

Flygvapnet kommer att behålla en strikt nolltolerans policy. En sökande eller militär kommer att diskvalificeras om de använder droger efter den första intervjun”, avslutar pressmeddelandet.

Det är ännu inte känt om någon annan del av USA:s militär kommer att vidta liknande åtgärder, men det finns en klar möjlighet att fler kommer att följa denna linje.

Förra året berättade USA:s försvarsminister Ash Carter för en grupp på en Techcrunch, att Pentagon bör tillåta rekryter som har använt marijuana i det förflutna.

Carter sade också att militären inte bör straffa folk för saker som de gjort när de var yngre.

Källa marijuana.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda