Wikileaks avslöjar Clintons kampanjplan för marijuana

Publicerad:
Hillary Clinton
Hillary Clinton vinkar glatt till publiken.

Wikileaks senaste publicering av politiska e-postmeddelanden visar att personalen bakom Hillary Clintons presidentvalskampanj gjort det till en vana att informera henne om marijuana frågan innan debatter.

Meddelandena visar också att Clinton-administrationen sannolikt inte kommer att göra några större förändringar i marijuanapolitiken på federal nivå.

I ett dokument som hittades i de hackade e-postmeddelanden från Clintons kampanjordförande John Podesta, finns exakta detaljer om vad Hillary råddes att säga om hon fick frågan ifall hon skulle legalisera marijuana om hon blev vald till president i november.

”Du bör undvika att säga att marijuana är orsaken för en stor del amerikaner sitter bakom galler för narkotikabrott, det är korrekt att det finns hundratusentals gripna för marijuana brott, och att det finns tusentals av människor som sitter inne för marijuana brott – varav många sannolikt skulle vara bättre att ha i samhället”.

Dokumentet fortsätter sedan med att förklara att, med respekt för staters reformer av marijuana skulle Clinton mest sannolikt fortsätta att följa president Obamas passiva ”hands off” strategi.

”Som Obama-administrationens nuvarande förhållningssätt till straffrättsliga åtgärder av federala marijuanalagar, skulle DU inte ingripa i stater som reformerar sina egna marijuana lagar, så länge som dessa stater följer vissa federala prioriteringar”, fortsätter dokumentet. ”Dessa prioriteringar omfattar att inte sälja till minderåriga, förhindra transporter av marijuana mellan stater, och att hålla den organiserade brottsligheten borta från branschen”.

Intressant nog visar samma samling av hackade e-postmeddelanden från Hillary Clinton att hon stödjer politik inriktad för att avkriminalisera marijuana. Men den demokratiska presidentkandidaten erkänner att hon är något förbryllad över hur man ska genomföra detta koncept på nationell nivå.

”Från mitt perspektiv, behöver vi titta hårt på att avkriminalisera beteende som inte är skadligt, som inte leder till våld, och försöka lista ut hur man bäst kan göra det”, sade hon förra året under ett möte med Black Lives Matters.

”Jag är inte säker på exakt hur du skulle kunna genomföra det. De flesta av de lagar som du pratar om är statliga och lokala lagar”, fortsatte Clinton. ”Jag menar, den federala regeringen kan uppmuntra, komma med förslag, men de flesta poliser och lagar, alla de problem som vi har diskuterat kontrolleras på lokal och statlig nivå. Så du måste övertyga alla andra, inte bara av den federala regeringen”.

De senaste opinionsundersökningarna tyder på att Clinton leder över Trump i presidentvalet med någonstans runt 8 till 11 poäng.

Senast ändrad:

Taggar Avkriminalisera Hillary Clinton Legalisera cannabis Wikileaks

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda