Tidigare DEA desinformatör säger att byrån vet att marijuana är säkert

Publicerad:
Cannabisblad

DEA vet att marijuana inte är farligt, enligt en kvinna som tidigare arbetat för att sprida desinformation till byråns fördel.

DEA är medveten om vetenskap och de är medvetna om data. Dom kan inte predika okunnighet. Men dom har ett jobb att göra när det gäller att upprätthålla federal marijuana lagstiftning – och det är anledningen till att DEA medvetet och frivilligt ljuger om (bristen på) skador som orsakats av drogen, enligt en kvinna som tidigare arbetat för att sprida desinformation till byråns fördel.

Angela Bacca delade med sig om informationen från ett samtal med Belita Nelson nyligen vid en konferens i Denver.

Nelson, en föredetta lärare i debatt på en high school i Plano, Texas, säger att hon anställdes av DEA 1998 och blev ett ansikte utåt för byrån fram till 2004. Hon gick på pratshower som byråns ”chief propagandist”, som hon själv har beskrivit det.

(I rapporter från moderna medier i slutet av 1990-talet, beskrivs Nelson som grundaren av en ideell förening mot droger, för vars räkning hon dök upp hos Oprah, Nightline och andra ställen. Hennes länk till DEA är oklar, och hennes Linkedin-profil nämner inte en rollen hos DEA, men låt oss gå vidare och lyssna på vad hon har att säga.)

Mycket tidigt i sin karriär, fick Nelson sin order när det gäller cannabis och talade på en lektion om droger hos DEA.

”Marijuana är säkert, vi vet att det är säkert”, kommer Nelson ihåg att hennes utbildnings koordinator Paul Villaescusa, berättade för henne. Men ”det är vår kassako och vi kommer aldrig att ge upp”.

Det dröjde inte länge innan hennes lojalitet sattes på prov när en vän till Nelson utvecklat cancer. När hennes vän som tynade bort under kemoterapi – en tidigare fotbollsspelare som gått från 154 kg till 64 kg och varken kunde sova eller äta – gick Nelson till hennes tonårige son för att se om han kunde fixa lite marijuana till henne som hon kunde ge till sin vän.

Det tog inte lång tid innan Nelson själv började att odla ”cannabis själv så att hon visste att det var säkert”, enligt Illegally Healed.

Detta arrangemang varade fram till 2004, då Nelson avgick från byrån under en tvist efter en undersökning av heroin epidemin.

Opioidmissbrukare kunde med framgång sluta med opioider genom att använda marijuana – och istället för att acceptera detta faktum, har byrån behållit sin hårda linje.

Så hon slutade och hon avvisade även DEA:s erbjudande om en stor utbetalning för att hålla tyst om vad hon varit med om, hävdar hon.

”Du vet att det är säkert och du håller det från människor som är sjuka”, sa hon enligt uppgift till hennes överordnade, som erbjöd henne så mycket som ”20.000 dollar per månad” för att hålla tyst, hävdar hon. ”Jag tar inte emot dina pengar, och du bör oroa dig för vad jag kommer säga”.

Nelsons arbetar idag är som en cannabis advokat, och byrån verkar inte försöka undertrycka henne – eller lämna deras inställning om att ”marijuana är dåligt”.

Denna sommaren förkastade DEA ett förslag om att omklassa cannabis från klass I till klass II.

”Du kanske tror att DEA är de goda, men det är de inte”, säger Nelson. ”Det är dem verkligen inte. Vi talar korruption på steroider”.

Taggar Cancer DEA

Källa hightimes.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda