Rökning, odling och innehav av marijuana är nu lagligt i Maine

Publicerad:
Glasburk

Cannabis för personligt bruk är nu officiellt lagligt i Maine månader efter att väljarna röstade om det i november.

Det är nu tillåtet att röka, ge bort, odla och inneha upp till 2,5 uns (68,25 gram) av marijuana i Maine.

På måndagen såg invånarna i Maine de första konkreta resultaten av väljarnas beslut att legalisera marijuana, när innehav och odling av marijuana blev lagligt.

Väljarna godkände frågan i november, och väntetiden mellan röstning och legalisering har nu löpt ut.

Fortfarande finns frågor som ej blivit bestämda ännu, inklusive vilka regler som ska styra företag som vill sälja marijuana, såsom butiker och sociala klubbar.

Lagstiftare har diskuterat dessa detaljer, men de kommer att ta månader att gå igenom allt, vilket betyder att det kommer att dröja månader innan marijuanaföretag kan öppna i staten.

Det betyder att man måste odla sin egen cannabis än så länge om man vill vara på rätt sida av lagen, eftersom försäljningen fortfarande är olaglig.

Det är stort! Vi kommer inte längre att straffa vuxna som väljer att använda en säkrare substans än alkohol, sade David Boyer, kampanjchef för frågan.

”Vi gör inte brottslingar av tusentals personer i Maine som väljer att använda marijuana”, tillade David.

Det var väldigt jämt i omröstningen om marijuana legaliseringen, som godkändes med endast cirka 4000 röster och motståndare till spridningen av marijuana har lovat att fortsätta verka för begränsningar i staten.

Taggar Cannabisodling Legalisera cannabis Maine

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda