Snart kommer Hunter S. Thompson cannabis!

Publicerad:
Hunter S. Thompson
Hunter S Thompson photographed at home on Owl Farm, Woody Creek in Colorado circa July 1983 Picture by: Alan Hillyer/Writer Pictures WORLD RIGHTS (Writer Pictures via AP Images)

Vad exakt hade Thompson i sitt lager? Världen kommer snart att få veta – och få röka det.

Hunter S. Thompson var en man med en angelägen uppskattning för de finare sakerna.
Även om han idag är mest känd för Gonzojournalistik och för att ha en omättlig aptit för de flesta berusningsmedel som är kända i västvärlden, var Thompson en mycket allvarlig journalist.

Thompson tillbringade en längre tid tillsammans med Hell’s Angels och hans stora genombrott kom med romanen Hell’s Angels: en sällsam och skrämmande legend, en journalistisk bok som beskriver motorcykelgänget inifrån.

Thompsons mest kända bok är Fear and Loathing in Las Vegas. I denna skickas han och hans nära vän, advokaten och författaren Oscar Zeta Acosta iväg för att bevaka en MC-tävling i Nevadaöknen. Istället för att rapportera om MC-tävlingen bestämmer sig duon för att hitta hjärtat av den Amerikanska drömmen, alltjämt påverkade av en ansenlig mängd droger.

Han hade också de finaste marijuana sorterna. Thompsons stash var så bra att han glatt kunde informera NORML:s grundare Keith Stroup att Stroups cannabis var skräp i jämförelse. ”Han berättade alltid att min marijuana var smuts och ogräs, något som ingen ansedd stoner någonsin skulle ses röka”, skrev Stroup en gång.
Vad exakt hade Thompson i sitt lager? Världen kommer snart att få veta – och få röka det.

Efter Thompsons död från skadorna av ett självförvållade skott år 2005, behöll hans änka, Anita Thompson, hans cannabis. Hon sparade tydligen det på ett sådant gott skick att hon vet den genetiska sammansättningen, och nu har hon inlett ett samarbete med cannabis producenter som säger att kloner snart kommer att finnas tillgängliga i Colorados apotek.

”Jag har hittat en laglig metod för att extrahera DNA från Hunters personliga marijuana och hasch som jag sparat i 12-15 år”, skrev hon nyligen i en Facebook post. ”Jag är i färd med att göra strains tillgängliga för de som vill njuta av autentiska Gonzo strains i stater där det är lagligt”.

Trots intensiv och förmodligen evigt intresse för Hunter Thompsons liv, arbete och hans ökända livsstil – har Anita Thompson hittills inte godkänt att hennes mans namn används till konsumentprodukter.

Hon har tillbringat det senaste decenniet med att se till att hans arv mest förknippas med arbetet, och även förhandlat fram ett avtal för att ta över ägandet av Owl Farm tidigare i år.

”Eftersom det blev lagligt får jag förmodligen en gång i månaden förfrågningar av cannabisodlare och apotek”, sade hon till Aspen Times. ”Jag har haft förmodligen 10 möten under de senaste tre åren och det slutar alltid med att jag säger nej eftersom det är samma historia varje gång. Någon vill sätta Hunters namn på deras strain”.

Det finns inga uppgifter om exakt vad det handlar om för strains – hybrider? Indica? Sativa? – eller när de blir tillgängliga. Det återstår att vänta och se.

Taggar Hells Angels Las Vegas

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda