Hur kommer Trump hantera cannabis?

Publicerad:
Donald Trump

Trump har i det förflutna sagt att detta är en statlig fråga, men också påpekat det faktum att stater måste följa rådande federala regler.

Ända sedan valresultatet denna månad, känner cannabis supportrar att framtiden ser ljus ut för cannabis. Även om många stater röstade ja för medicinsk marijuana och legalisering för privat bruk, är Trumps ordförandeskap ett wild card och många fruktar att han kommer försöka införa nya regler mot cannabis.

Medan vissa tror att Trump kommer att hantera cannabis frågan på ett bra sätt eftersom han stödjer staters rätter och vet hur man gör bra affärer, är en del fortfarande oroliga för att den han utser till justitieminister kommer vara anti-cannabis, eller att han kommer att göra det möjligt att rättigheter tas bort från lokala företagare. Trump har i det förflutna sagt att detta är en statlig fråga, men också påpekat det faktum att stater måste följa rådande federala regler.

”Donald Trump är helt oförutsägbar i denna fråga”, uppgav Ethan Nadelmann, verkställande direktör för Drug Policy Alliance, i ett konferenssamtal med reportrar, enligt US News. ”Vid ett tillfälle för några år sedan sa han att han var intresserad av att legalisera alla droger”, det var 1990, när Trump ännu inte var en republikan, förklarade Nadelmann ”och sedan sågs han använda sig av drogkrigsretorik i debatter med Hillary Clinton”.

Med andra ord, är ingen helt säker på vilken hållning Trump väljer. Även om han tidvis verkat liberal i frågan, har han också gjort en hel del löften om att stärka brottsbekämpningen över hela landet. Många fruktar också att eftersom han kommer att utse personer som Chris Christie och Rudy Giuliani för att genomdriva sin politik, gör det att branschen kommer lida. Om någon av dessa personer blir justitieminister, kan framtiden verkligen se dålig ut för cannabis.

Trots de problem som kan uppkomma under Trump administration, var detta valresultatet fortfarande en stor vinst för cannabis, och industrin har kommit för långt för att stoppas.

Taggar Donald Trump

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda