1 person grips för innehav var 49de sekund i USA

Publicerad:
Handklovar
Enslaved by drugs Handcuffed female hands holding marijuana cigarette

Trots att medicinsk marijuana nu är lagligt i 25 amerikanska delstater och en legaliseringsvåg sveper över landet, släppte FBI nyligen en brottsrapport som avslöjar att en person fortfarande blir arresterad för innehav av cannabis var 49de sekund.

FBI-rapporten visar att av de 1,5 miljoner personerna som blev gripna med droger år 2015, var nästan 39 procent för marijuana (mer än 600.000); gripanden med heroin var knappt 19 procent, och koks endast fem procent.

Medan siffran för gripanden med cannabis år 2015 var den lägsta sedan 1996 – och säkerligen en nedgång från 2007, då arresteringarna nådde en topp på nästan 800.000 – verkar dessa siffror fortfarande alldeles för höga, speciellt nu när vi vet vad vi vet om cannabis.

Dessa arresteringar har också en mörk rasistisk sida värd att påpeka: cannabis bruket är ungefär lika utbrett hos svarta, vita och latinos; Men svarta och latinamerikaner har 3,73 gånger större risk att bli arresterad för innehav, enligt American Civil Liberties Union (ACLU).

Drog Policy Alliance kallar dessa ständiga gripanden med cannabis innehav för ”motorn som driver amerikanska kriget mot droger… det enorma antalet marijuana gripanden varje år tar tid från brottsbekämpning, rättegångar och behandlingsresurser till enorma kostnader för skattebetalarna”.

ACLU uppskattade 2013 att den totala kostnaden för skattebetalarna att betala för att straffa cannabis innehav låg på 3,6 miljarder dollar.

Ett gripande kan förstöra ditt liv. Även om man inte ger någon fängelse, skapar marijuana gripandet i USA automatiskt ett permanent kriminalregister som lätt kan hittas av arbetsgivare, hyresvärdar, skolor (inga studielån för college), kreditupplysningsföretag och banker.

När kommer denna galenskap sluta?
Det är dags att sluta behandla denna växt som en farlig drog.

Källa hightimes.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda