Ny studie föreslår att Tjeckien och Frankrike har flest cannabisbrukare i Europa

Publicerad:
Europas flagga

Ny data från europeiska övervakningscentrumet för narkotika och narkotikamissbruk visar att användningen av marijuana ökar i flera länder.

När de flesta människor tänker på cannabis i Europa, vandrar tankarna nästan omedelbart till Nederländerna och de cannabisvänliga coffeeshopar som kantar Amsterdams stadsgator. Och om du letar efter enkel tillgång till cannabis, har du förmodligen rätt, men om du letar efter där det finns flest europeiska stoners, visar en ny studie att det kanske är bättre om du tar en resa till Paris eller Prag.

Enligt en ny rapport från Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk (ECNN) kommer de flesta cannabisbrukare i Europa från Frankrike och Tjeckien, där 11% av de tillfrågade i länderna medger att man tidigare använt marijuana det senaste året.

I Tjeckien är dessa siffror högre än tidigare år, det är en trend som har ökat i Europa för alla typer av narkotikabruk under det senaste decenniet, inklusive en ökning i opioidmissbruk, vilket påminner om i USA där de har ett liknande men mycket större problem med en pågående opioidepidemi.

”Långtidsanalys tyder på att det uppskattade totala antalet problemmissbrukare har ökat med mer än 50% under de senaste 10 åren, med små ökningar noterade för alla typer av droger, inklusive injicering av droger”, visar rapporten.

Med cannabis verkar det emellertid som EMCDDA-uppgifter återspeglar den gamla sägnen att Amsterdams cannabisindustri endast existerar för turister, där endast 8% av de vuxna i Nederländerna konsumerat laglig cannabis under det gångna året, färre än i både Frankrike, Tjeckien, Italien och Spanien – som alla har någon form av utbrett förbud.

Om du planerar en resa över sommaren och vill träffa på många cannabisbrukare kan du kolla in den interaktiva kartan över europeisk cannabisbruk på EMCDDA:s webbplats och se vart det är mest eller minst sannolikt du kommer stöta på vänliga potheads utomlands.

Taggar Amsterdam Cannabisbruk Coffeeshop ECNN EMCDDA Europa Paris Prag

Källa merryjane.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda