Franco Loja från Strain Hunters har avlidit

Publicerad:
Franco Loja

Franco Loja, 42, hälften av teamet bakom den populära serien Strain Hunters, har dött under inspelningen av en episod i Demokratiska republiken Kongo.

Franco Loja, ena hälften av de berömda ”Strain Hunters”, dog 2 januari 2017. Anledningen till hans död är fortfarande okänd. Han var delägare av Arjan Roskam i Green House Seed Co vid Amsterdam, Nederländerna. Sedan starten 1985 har Green House Seed Co blivit den mest prisbelönta fröbanken i världen.

Tillsammans med sin vän tillbringade dom år av att resa runt i världen och leta efter cannabis strains. Deras video-serie Strain Hunters har över 60.000 prenumeranter på YouTube, och presenterades nyligen på Vice TV, när de i Colombia letade efter specifika strains. Franco skrev även för Cannabisnow och var en sann cannabis kändis och ledande i strain utveckling och avel. Francos Instagram sida hade nästan 100.000 anhängare den 2 januari.

Två dagar före hans bortgång, postade han en video av när hans afrikanska ressällskap arbetar för att befria en buss som fastnat i leran utanför den demokratiska republiken Kongos huvudstad Kinshasa.

Det ryktades om att Strain Hunters hade åkt till Kongo i hopp om att utöka kunskapsbasen runt att behandla malaria med cannabidiol och fortsätta sin jakt på genetik. Även om ingen officiell dödsorsak har rapporterats, har olika sajter på webben pekat ut cerebral malaria som den skyldige.

De högsta siffrorna av malaria finns i Asien. Indiska Academy of Neurology rapporterar att dödligheten ligger på 20-50%. Den genomsnittliga Inkubationstiden är 12 dagar, men kan vara så kort som 6-12 timmar hos barn och icke-immuna personer, vilket skulle ge en förklaring till att det gick så snabbt för Loja.

Franco är en ikon och bidrog till att förändra så många människors liv.

”Cannabis är min passion, min bröd, mitt hem. Jag känner att det är min plikt att se till att denna fantastiska planta bevaras och uppskattas. Jag är rökare, en odlare, breeder, och en Strain Hunter for Life” – Franco Loja, Strain Hunter – 20 maj, 1974 till 2 Jan 2017.

[size=20]Farväl, Franco[/size]

Strain Hunters India Expedition (FULL HD MOVIE)

Taggar Kongo Malaria

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Utvalda