Reseplaneraren: Uruguay

Uruguay i Sydamerika

Uruguay, formellt Republiken Uruguay, är ett land i sydöstra Sydamerika, vid Atlanten. Landet gränsar till Argentina och Brasilien.
Uruguay
Flagga för landet Uruguay

Personligt bruk

Lagligt eller nästan lagligt

Lagligt, men köp förbjudet för utlänningar. Odling är tillåtet med upp till sex plantor. Cannabis Social Clubs tillåts med upp till 45 medlemmar.

Medicinskt bruk

Lagligt eller nästan lagligt

Alla användningsområden är lagliga.

Info

President José Mujica har fullständigt legaliserat all användning av cannabis i Uruguay. Lagen anger inte kvantitet för ”personlig mängd”.

Från och med den 10 december 2013 godkände representanthuset och senaten en proposition som legaliserar och reglerar produktion och försäljning av cannabis. Köpare måste vara 18 eller äldre, bosatta i Uruguay och registrera sig hos myndigheterna. Myndigheterna kommer att odla all cannabis som kan säljas lagligt. Cannabisklubbar utan vinstsyfte kan också verka.

Den nya lagen säger att köpare måste vara arton eller äldre, bosatta i Uruguay och måste registrera sig hos myndigheterna. Myndigheterna kommer att odla cannabis som kan säljas lagligt.

I augusti 2014 legaliserade Uruguay att odla upp till sex plantor hemma, liksom odlingsklubbar. I oktober 2014 började regeringen registrera odlingsklubbar, som i sin tur fick odla maximalt 99 cannabisplantor årligen.

Senast ändrad: